Завод за автомобилни части започна работа в Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз август 31, 2017 08:42

Завод за автомобилни части започна работа в Хасково

Ново предприятие за електронни компоненти на автомобили отвори врати в Хасково. Това е фирмата „Ариете БГ“, част от международната компания ARIETE Group. Той бе посетено от областния управител Станислав Дечев. „Това е поредният нов инвеститор, който идва в Хасковска област. За мен е важно не само да се развива бизнес в областта, но и да се създават работни места, които да гарантират добри условия за работа и заплащане“, заяви той.

В заводът работят над 30 човека. До края на годината тук трябва да бъдат отворени нови линии за производство и да се наемат общо 300 работници. Работи се в изключително чиста и безпрахова среда, във всички помещения се поддържа определена температура, която е задължителна за този тип производство. В цеховете средата е стерилна, а работниците са с антистатично облекло.

Фирмата „Ариете“ произвежда компоненти за над 24 автомобилни марки – Порше, Бентли, Мерцедес, BMW, Алфа Ромео, Форд, Фиат, Фолксваген.

Работим, имаме персонал и всеки може да дойде тук и да ни види на място или да пита свои познати за нас“, разказа управителят на фирмата Петър Зарев. Той подчерта, че работата при тях е подходяща и за мъже, и за жени. Много често жени, които са работили в шивашки фирми, идват при нас, защото условията са много по-добри, няма прах и шум, работата е безвредна, а заплащането е значително по-високо“, каза Зарев. Той подчерта, че всеки работник тук задължително минава обучение в завода в Смолян. Курсът продължава до 3 месеца. По време на обучението се плащат транспорта, хотел и командировъчни. Смените са 12- часови, 4 дни се работи, 4-ри се почива.

В скоро време между Хасково и Димитровград ще заработи нов завод, на „Язаки“, който отваря няколко хиляди работни места.

Снимка: ОблА – Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз август 31, 2017 08:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.