Завод за автомобилни части започна работа в Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз август 31, 2017 08:42

Завод за автомобилни части започна работа в Хасково

Акценти

  • В момента работят 30 човека, които могат да се увеличат на 300

Свързани публикации

Ново предприятие за електронни компоненти на автомобили отвори врати в Хасково. Това е фирмата „Ариете БГ“, част от международната компания ARIETE Group. Той бе посетено от областния управител Станислав Дечев. „Това е поредният нов инвеститор, който идва в Хасковска област. За мен е важно не само да се развива бизнес в областта, но и да се създават работни места, които да гарантират добри условия за работа и заплащане“, заяви той.

В заводът работят над 30 човека. До края на годината тук трябва да бъдат отворени нови линии за производство и да се наемат общо 300 работници. Работи се в изключително чиста и безпрахова среда, във всички помещения се поддържа определена температура, която е задължителна за този тип производство. В цеховете средата е стерилна, а работниците са с антистатично облекло.

Фирмата „Ариете“ произвежда компоненти за над 24 автомобилни марки – Порше, Бентли, Мерцедес, BMW, Алфа Ромео, Форд, Фиат, Фолксваген.

Работим, имаме персонал и всеки може да дойде тук и да ни види на място или да пита свои познати за нас“, разказа управителят на фирмата Петър Зарев. Той подчерта, че работата при тях е подходяща и за мъже, и за жени. Много често жени, които са работили в шивашки фирми, идват при нас, защото условията са много по-добри, няма прах и шум, работата е безвредна, а заплащането е значително по-високо“, каза Зарев. Той подчерта, че всеки работник тук задължително минава обучение в завода в Смолян. Курсът продължава до 3 месеца. По време на обучението се плащат транспорта, хотел и командировъчни. Смените са 12- часови, 4 дни се работи, 4-ри се почива.

В скоро време между Хасково и Димитровград ще заработи нов завод, на „Язаки“, който отваря няколко хиляди работни места.

Снимка: ОблА – Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз август 31, 2017 08:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.