Завод за 37 милиона евро изгражда „Мерцедес“ в „Тракия икономическа зона“

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 28, 2018 07:06

Завод за 37 милиона евро изгражда „Мерцедес“ в „Тракия икономическа зона“

Акценти

  • Това е сериозен актив за страната ни, заяви министър Караниколов преди да връчи сертификат „Инвеститор „Клас А” и да направи първа копка на високотехнологичното предприятие на одело "Фарба България"

Свързани публикации

Завод за € 37 000 000 изгражда „Мерцедес“ край Пловдив. Восокотехнологичното предприятие за светлини се намира в „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/ и на първата му копка присъства Емил Караниколов, министър на Министерството на икономиката.

Българският клон на турската „Одело Фарба Лайтинг Груп“ започна изграждането на производствена база и прилежаща социална инфраструктура върху 23 000 кв.м в зона „Куклен“, част от ТИЗ.

Министърът връчи сертификат „Инвеститор „Клас А” на Ахмет Байрактар, президентът на „Одело Фарба Лайтинг Груп“ . Той каза, че във тяхната фабрика в Бурса има повече от 400 български работници. „Днес инвестираме 37 млн. евро в новата производствена сграда край Пловдив. През 2023 г. очакваме тук да работят приблизително 400 служители. С тази инвестиция ние ще експортираме продукти в размер на 40 милиона евро годишно за световните производители на автомобили в Германия“, каза още господин Байрактар.

Той наблегна, че групата има значителна история с опита си от 1935 г. насам с технологиите, които притежава и създадената удовлетвореност на клиентите. Това се е засилило със сливането на турската „Farba“ и немската „Odelo“ през 2011 г. Групата има предприятия за автомобилно осветление в Китай, Германия, Словения и Турция и произвежда за световни марки като Audi, BMW, Ford, Mercedes-Benz, Renault, Toyota and VW Group. Господин Байрактар съобщи още, че създават офис за научноизследователска и развойна дейност в София, където ще работят 40 инженери.

„И в Пловдив имаме качествени специалисти за R & D офис, помислите за това“, обърна се кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

„Високотехнологични компании с грижа за околната среда и запазване на ресурсите, и добър подход към работниците са добре дошли при нас“, приветства начинанието кметът на Куклен Мария Белчева.

„Oдело Фарба България“ е 182-та компания в Тракия икономическа зона, дано да има същия успех и многократно да се разширява, както правят и останалите“, пожела инж. Пламен Панчев, основател на най-мащабната и устойчиво развиваща се индустриална зона в България и Югоизточна Европа.

Официалните гости направиха първа копка и вкопаване на 1-тонен гранит за основата .

Снимки – фотограф Любен Баков:

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 28, 2018 07:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама