Заупокойна молитва и панихида за празника в с. Устрем

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 7, 2019 11:09

Заупокойна молитва и панихида  за празника в с. Устрем

Заупокойната молитва и панихидата за загиналите за свободата и независимостта на България бе отслужена в с. Устрем. Това направи отец Амвросий в храма „Св. Димитър Солунски” в най-голямото село на община Тополовград.
Преди това ученици от местното ОУ „Иван Вазов” изнесоха програма за празника. Децата, подготвени отлично от своите преподаватели, изнесоха рецитал, посветен на празника, по стихове на Вазов, Ботев и други национални поети и играха танци на фона на патриотични песни. Пред събралото се множество кметът Христо Илчев изнесе слово за празника, в което поздрави съселяните си за празника. За по-възрастните от тях бяха осигурени пейки и столове за сядане.
След края на панихидата всички се отправиха към паметника на загиналите във войните устремци, където положиха венци и цветя в знак на признателност и с едноминутно мълчание и свеждане на глави почетоха паметта им.
На края на площада се зави и хоро, с което устремци се включиха в инициативата „Пробуждане с хоро”.
Отбелязване на 141 годишнината от Освобождението на България имаше и в други села от община Тополовград – Радовец, Орешник и Хлябово.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 7, 2019 11:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама