Затвориха прелез в Любимец по пътя за Ивайловград

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 25, 2018 07:21

Затвориха прелез в Любимец  по пътя за Ивайловград

В Любимец затвориха жп прелез по пътя за Ивайловград. Генералният директор на ДП НКЖИ е одобрил протокол за закриването му на ул. „Ивайловградска“ от 16 февруари, поради изтичане срока на експлоатацията му.
Въведена е следната временна организация на движението:
За автомобили, с тегло до 7 тона и височина до 3.2 м., пътуващи в посока Лозен – Малко градище – Ивайловград ще се осъществява през жп подлез на ул. „Васил Левски“, ул. „Здравец“ и ул. „Орбита“.
За МПС-та , с тегло над 7 тона и височина над 3.2 м., преминаването ще се осъществява по обходен маршрут – транзитно през Любимец, по бул. „Одрин“ – разклон за с. Сива река – с. Малко градище – гр. Ивайловград.
Срокът на временната организация на движение ще бъде в сила до изграждане на „Западен обходен път на гр. Любимец” по направление на път III-597 /Ивайловград – Любимец/.
ЖП секция Пловдив се ангажира да изгради временни прегради, свързващи изградените два участъка на шумозащитната ограда за възпрепятстване пресичането на от пътни превозни средства, пешеходци и селскостопански животни.
След гласуването на Бюджет 2018 започнаха ремонти на улиците „Църковна“, „Шипка“ и част от „Кирил и Методий“ и „Захари Стоянов“. При подходящи климатични условия работата ще продължи по „Дунав“, „Тунджа”, „Гладстон”, „Гео Милев”, „Бяло море” /между ул. „П. Р. Славейков” и ул. „Ал. Стамболийски”/ и „Стефан Караджа” /между ул. „Ивайловградска” и ул. „Витоша”/.
В момента администрацията работи и по създаване на паркинг в предблоковото пространство на блок 3 на ул. „Отец Паисий“. Паркингът ще бъде с 20 паркоместа, които са предназначени за паркиране автомобилите на живущите в двата входа.
Интензивното подобряване на облика на града ще продължи с пълна рехабилитация на 19 улици в града. Със средства от общинския бюджет ще бъдат асфалтирани улиците: „Орбита”, „Здравец”, „Киев”, „Георги Добрев”, „Бреза” , част от „Пирин”, „Индустриална“, „Републиканска” /след ул. „Шар планина”/, „Цар Освободител“, „Желязко Терпешев” /до ул. „Иван Шишман”/ и паркинг – център /между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Цар Освободител”,„Тракия“ и част от ул. „Кирил и Методий“ – между улиците „Шипка“ и „Ал. Стамболийски“.
Ще бъдат цялостно рехабилитирани „Иван Рилски“, „Граф Игнатиев“, „Ген. Гурко“, „Оборище“, „Янтра“, „Богомил“ и „Дамян Груев“.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 25, 2018 07:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.