Затвориха прелез в Любимец по пътя за Ивайловград

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 25, 2018 07:21

Затвориха прелез в Любимец  по пътя за Ивайловград

В Любимец затвориха жп прелез по пътя за Ивайловград. Генералният директор на ДП НКЖИ е одобрил протокол за закриването му на ул. „Ивайловградска“ от 16 февруари, поради изтичане срока на експлоатацията му.
Въведена е следната временна организация на движението:
За автомобили, с тегло до 7 тона и височина до 3.2 м., пътуващи в посока Лозен – Малко градище – Ивайловград ще се осъществява през жп подлез на ул. „Васил Левски“, ул. „Здравец“ и ул. „Орбита“.
За МПС-та , с тегло над 7 тона и височина над 3.2 м., преминаването ще се осъществява по обходен маршрут – транзитно през Любимец, по бул. „Одрин“ – разклон за с. Сива река – с. Малко градище – гр. Ивайловград.
Срокът на временната организация на движение ще бъде в сила до изграждане на „Западен обходен път на гр. Любимец” по направление на път III-597 /Ивайловград – Любимец/.
ЖП секция Пловдив се ангажира да изгради временни прегради, свързващи изградените два участъка на шумозащитната ограда за възпрепятстване пресичането на от пътни превозни средства, пешеходци и селскостопански животни.
След гласуването на Бюджет 2018 започнаха ремонти на улиците „Църковна“, „Шипка“ и част от „Кирил и Методий“ и „Захари Стоянов“. При подходящи климатични условия работата ще продължи по „Дунав“, „Тунджа”, „Гладстон”, „Гео Милев”, „Бяло море” /между ул. „П. Р. Славейков” и ул. „Ал. Стамболийски”/ и „Стефан Караджа” /между ул. „Ивайловградска” и ул. „Витоша”/.
В момента администрацията работи и по създаване на паркинг в предблоковото пространство на блок 3 на ул. „Отец Паисий“. Паркингът ще бъде с 20 паркоместа, които са предназначени за паркиране автомобилите на живущите в двата входа.
Интензивното подобряване на облика на града ще продължи с пълна рехабилитация на 19 улици в града. Със средства от общинския бюджет ще бъдат асфалтирани улиците: „Орбита”, „Здравец”, „Киев”, „Георги Добрев”, „Бреза” , част от „Пирин”, „Индустриална“, „Републиканска” /след ул. „Шар планина”/, „Цар Освободител“, „Желязко Терпешев” /до ул. „Иван Шишман”/ и паркинг – център /между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Цар Освободител”,„Тракия“ и част от ул. „Кирил и Методий“ – между улиците „Шипка“ и „Ал. Стамболийски“.
Ще бъдат цялостно рехабилитирани „Иван Рилски“, „Граф Игнатиев“, „Ген. Гурко“, „Оборище“, „Янтра“, „Богомил“ и „Дамян Груев“.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 25, 2018 07:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама