Затварят заведенията на закрито, стадионите пак без публика

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 9, 2020 13:05

Затварят заведенията на закрито,  стадионите пак без публика

Акценти

  • От 10 юли се затварят дискотеките и нощните клубове
  • На стадионите пък няма да бъде допускана публика

Свързани публикации

След драстичния скок на броя на заразените с COVID-19 у нас, властите връщат част от ограничителните мерки. От 10 юли се затварят дискотеките и нощните клубове. На стадионите пък няма да бъде допускана публика. Ще бъдат санкционирани и служителите в търговските обекти, които обслужват клиенти без маски.
„Гласувахме доверие на българските граждани, гласувахме доверие на обществените и частни институции, които провеждат различни мероприятия и дейности и да може българските граждани да се върнат към нормалния начин на живот. Анализът, който направихме за последната седмица, може би 10 дни, показва, че носителите на коронавируса се увеличават и е премината критичната точка от 200 души. Както обещах на предишната среща, стигнем ли до това ниво на заразяване, трябва да възстановим някои от използваните мерки“. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в здравното министерство.
„Днес подписах заповедта! Тя вече е факт! Влиза от 0:00 часа утре, 10-ти юли“, обяви той.
Новите елементи:
„Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и закрито, се провеждат без публика! Втората промяна е да не се разрешава посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечение на закрито. Посещенията в същите тези заведения, на открито, се допускат при заетост от 50% от общия им капацитет при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и, разбира се, всички останали противоепидемични мерки, които са предвидени в заповедта.
Следващата промяна е свързана със забраната за групови празненства с присъствие над 30 човека – сватби, балове, кръщенета…“.
„Последните промени, включени в заповедта, са свързани със задълженията на държавните органи и институции за засилване на контрола в рамките на техните компетенции например. МЗХ следва да възложи на БАБХ реализирането на проверки в заведенията за хранене и развлечение, които се контролират от агенцията“, завърши министърът.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 9, 2020 13:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.