Заразена с COVID-19 бягала на летището от властите

Сакар нюз
От Сакар нюз май 7, 2020 14:45

Заразена с COVID-19 бягала на летището от властите

Акценти

  • Регионален вестник, # 18/902 година XVII, 8 - 14 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Заразената с коронавирус жена от Криво поле е бягала от властите на летището в София. Това разкри на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб директорът на РЗИ в София – д-р Данчо Пенчев. Тя пристигна в България на 26 април с полет от Нидерландия. Граничните и здравни контролни органи на софийското летище пристъпили към проверката й, след като за жената е имало информация, че й е прилошало в самолета. Била е привикана на здравния пункт, но не се явила, после избягала и напуснала летището.
„Тя категорично е отказала да бъде проверена и хоспитализирана“, подчерта д-р Пенчев.
Жената се прибрала до областния град с децата си – момче и момиче на 15 и 16-годишна възраст. От София до Хасково тримата пътували с такси. Тук са приети в Инфекциозното отделение на болницата. При изследванията синът дал позитивна проба веднага. През това време състоянието на майката са влошило бързо, а в последствие се наложило да бъде интубирана. В момента е в тежко състояние на апаратно дишане в ОАИЛ. Двете й деца са в добро здравословно състояние.
През седмицата служители на Районно управление на МВР – Хасково, започнаха проверка, която да установи дали две жени са попречили на инспектори от РЗИ да установят конкретни лица, които са били контактни с тях при завръщането им, на 1 май 2020 г. с полет от Нидерландия до летище София.
За тях е било установено, че са носители на вируса COVID – 19. За пътуването си от София, двете жени първоначално обяснили, че са наели такси. В последствие се оказало, че са излъгали и че са се придвижили с автобус. От автогарата в Хасково са наели такси и се прибрали в дома си в с. Брягово.
Трима симеоновградчани са нарушили наложената им карантина. съобщават от пресцентъра на полицията. На 4 май след полицейска проверка е станало ясно, че мъже на 19 г., 16 г. и на 30 г., с връчени предписания от РЗИ, са нарушили закона.
През този ден са проверени общо 289 проверки на територията на област Хасково.
Към 7 май поставени под карантина са 1 262 от областта.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 7, 2020 14:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.