Заради оградата с Турция ще взривяват скали

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2017 09:42

Заради оградата с Турция ще взривяват скали

Акценти

  • 7,5 км от последните останали за строеж 12 км вече са подготвени за монтажни работи.

Свързани публикации

Участък между 80 и 100 метра между граничните репери 9 и 12 може да се наложи да бъде взривен, за да се прокара трасето на защитното съоръжение по границата с Турция. Това е един от проблемите, които обсъдили на работна среща в Областна администрация в Хасково директорът на Главна дирекция „Гранична полиция” Светлан Кичиков и областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов.

Заради стръмни скали нямало достатъчно място за прокарването на защитната ограда и обслужващия път, които са с обща широчина от 4 метра.

В заседанието на работаната група взели  участие експерти от Областната администрация, представители на ГД „Гранична полиция”, фирмата изпълнител, финасови и строителни контрольори.

Корекции по трасето може да се наложат и между гранични репери 9 и 10, където има опасения, че високи води по река Тунджа могат да залеят основата и да подкопаят съоръжението. Обсъдени били и технически възможности да се укрепи здравината на защитната конструкция. На срещата станало ясно, че 7,5 км от последните останали за строеж 12 км вече са подготвени за монтажни работи. Строителните работи ще бъдат изключително затруднени от тежкия терен, който включва пресечени местности, дерета и следва извивките на поречието на река Тунджа.

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов апелирал за максимално добра организация на работата, за да може да бъде спазен крайният срок за завършване на строително-монтажните работи по защитното съоръжение, който е 31 май т.г.

Снимка: ОбА – Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2017 09:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 757 714 преглеждания