Заработи Информационен център към община Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 26, 2015 06:33

Заработи Информационен център към община Любимец

Акценти

  • До него е осигурена достъпност за хора с увреждания
  • Отделът с намира на третия етаж в административната сграда на площед „Трети март“ №1 /сградата на бивш АПК/.

Свързани публикации

От 25 май 2015 г. заработи новият Център за информация и услуги на граждани /ЦИУГ/ при Общинска администрация Любимец. Той е разположен в сградата на НЧ „Братолюбие-1884“ /бивш Билярд клуб/.

Тук гражданите могат да получат информация за реда, организацията и видовете услуги, извършвани от администрацията. Обслужването в центъра се извършва от служители на отдели: „Административно обслужване – „Деловодство“ и „ГРАО“, както и на отдел „Местни данъци и такси“. Те имат задължението да предоставят ясна, лесно разбираема, пълна и точна информация, обяснения и формуляри, за предоставяните от община Любимец административни услуги.

В Центъра за „Услуги и информация на гражданите“, е установен различен ред за ползване на почивките, така че да се осигури непрекъсваем режим на работа с потребителите, в рамките на обявеното работно време.

За създаване на необходимия комфорт и функционалност в помещенията, в които се осъществява административното обслужване, са осигурени информационни табла с актуална информация, места за попълване на искания, заявления, сигнали, предложения или жалби. В центъра са налични формуляри на искания, заявления, брошури, анкетни карти, и др. Осигурена е достъпност за хора с увреждания.

От началото на м. май служителите от отдел „Общинска собственост, стопански и хуманитарни дейности“, „Общински горски фонд“ и Общински съвет Любимец също са в нови работни помещения. Отделът с намира на третия етаж в административната сграда на площед „Трети март“ №1 /сградата на бивш АПК/. Работните офиси са в освободените стаи на „Земеделска служба“ /преди зала „Любимец“/, които са изцяло ремонтирани и обновени.

Изграждането на центъра за услуги ще подобри работата на администрацията, основана на принципите на ефективност, прозрачност и отчетност, в полза на хората. Целта е да се направи комуникацията и отношението между отделния гражданин и общинското управление действително работещи и адекватни на съвременните европейски изисквания.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 26, 2015 06:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.