Зара фон Гопи и нейният собственик присъстваха на киноложки семинар

Милена Митева
От Милена Митева март 25, 2016 11:38

Зара фон Гопи и нейният собственик присъстваха на киноложки семинар

Христо Гочев от Харманли и неговото куче Зара фон Гопи присъстваха на киноложки семинар в Асеновград. Той се проведе на 12 и 13 март. Лектор бе Лаюш Ворош от Унгария.
Така, както е по правилника на спорта ИПО, семинарът протече в лекции по трите дисциплини. Първата от тях бе работа по следа в раздел „А“, където на кучетата се усъвършенстват инстинктите за проследяване и откриване на изгубени от водача предмети. В раздел „B“ се изпълняват команди по общо послушание. Там се отработват команди за послушание, както и за апортиране на предмети. Третата дисциплина в раздел „C“ е защита. В този раздел се усъвършенстват качествата на кучета по защита, като първо трябва да открият и облайват фигурант в укритие, след което се проявява характерът при защита на водача от нападение на фигуранта. Присъстващите на семинара извлякоха много ползи от методите на
обучение, тъй като лекторът е дългогодишен треньор и състезател в този спорт.
Председателят на киноложкото дружество в Харманли бе единственият присъстващ от малкото градче. Той сподели, че е щастлив, че е бил част от събитието и че е научил полезни неща от унгарския лектор.

Милена Митева
От Милена Митева март 25, 2016 11:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар