Заподозряха психично болен мъж за пожар в Хасковско

Сакар нюз
От Сакар нюз август 17, 2019 09:44

Заподозряха психично болен мъж за пожар в Хасковско

Психично болен мъж на 39 години е заподозрян за причинител на пожар. При него бяха засегнати около 8 000 декара между хасковските села Брягово, Родопи и Любеново.
На 12 август огънят е тръгнал от нерегламентирано сметище в покрайнините на Брягово. Там в издълбана яма били запалени дрехи от мъжа. Негов близък изгасил огъня, но отпадъците продължили да тлеят и от вятъра пожарът се разраснал, съобщават от прокуратурата.
Заподозреният е настанен в болнично заведение за изследване на здравословното му състояние. Той не е осъждан и не е криминално проявен.
Огънят е локализиран и предстои да бъде извършен оглед, както и да бъдат назначени пожаро – техническа и оценъчна експертизи.
10 тона амониева селитра са били унищожени при пожар на 12 август в торовия завод „Неохим”, Димитровград. Огънят тръгнал от сухи треви и отпадъци, които се запали при придвижването на жп вагон със селитра. Пожарът бе овладян бързо от 4 екипа пожарникари от Димитровград и Хасково и два ведомствени пожарни автомобила. Товарният вагон и останалите 40 т амониева селитра в него са били спасени.

снимка: Архив

Сакар нюз
От Сакар нюз август 17, 2019 09:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.