Заподозряха психично болен мъж за пожар в Хасковско

Сакар нюз
От Сакар нюз август 17, 2019 09:44

Заподозряха психично болен мъж за пожар в Хасковско

Психично болен мъж на 39 години е заподозрян за причинител на пожар. При него бяха засегнати около 8 000 декара между хасковските села Брягово, Родопи и Любеново.
На 12 август огънят е тръгнал от нерегламентирано сметище в покрайнините на Брягово. Там в издълбана яма били запалени дрехи от мъжа. Негов близък изгасил огъня, но отпадъците продължили да тлеят и от вятъра пожарът се разраснал, съобщават от прокуратурата.
Заподозреният е настанен в болнично заведение за изследване на здравословното му състояние. Той не е осъждан и не е криминално проявен.
Огънят е локализиран и предстои да бъде извършен оглед, както и да бъдат назначени пожаро – техническа и оценъчна експертизи.
10 тона амониева селитра са били унищожени при пожар на 12 август в торовия завод „Неохим”, Димитровград. Огънят тръгнал от сухи треви и отпадъци, които се запали при придвижването на жп вагон със селитра. Пожарът бе овладян бързо от 4 екипа пожарникари от Димитровград и Хасково и два ведомствени пожарни автомобила. Товарният вагон и останалите 40 т амониева селитра в него са били спасени.

снимка: Архив

Сакар нюз
От Сакар нюз август 17, 2019 09:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама