Започват дейностите по проекта между Тополовград и Пинархисар

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 8, 2017 11:09

Група от 20 души – представители на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894”, Тополовград и други съпричастни към проекта лица ще посетят на 18, 19 и 20 октомври община Пинархисар от съседната република Турция. Там в общинския център – град Пинархисар, ще се проведе обучителен семинар „Ценностите на културното, природно и историческо наследство – ресурс за устойчиво развитие на туризма в трансграничния регион Тополовград- Пинархисар“ в 3 модула:
1. „Иновативни механизми за промотиране на туристическите ресурси на трансграничния регион Тополовград- Пинархисар и привличане на туристическия интерес”;
2. „Проект „Мрежа за трансгранично сътрудничество в областта на туризма „Тополовград- Пинархисар“ – алтернативна възможност за повишаване на атрактивността и привлекателността на трансграничния регион”; 3. „Представяне на правната рамка в областта на туризма в контекста на Европейското и националните законодателства“.
В семинара ще участват представители на местните власти, експерти от културни, представители на образователни организации, представители на НПО, представители на медиите от община Тополовград.
Целта е повишаване капацитета на представители на целевите групи за осъществяване на туристически дейности, за промотиране на потенциала за устойчив туризъм и интегриране на местните ресурси от двете страни на границата.
Семинарът се провежда в рамките на проект „Мрежа за трансгранично сътрудничество в областта на туризма „Тополовград- Пинархисар“, No. СВ005.1.23.051, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България-Турция 2014-2020 г.
Водещ партньор по проекта е читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ – Тополовград, партньор по проекта е община Пинархисар, Република Турция.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 8, 2017 11:09
Напиши коментар

1 Коментар

  1. dudata октомври 9, 17:03

    Не е Пинархисар, а Пънархисар. Кой вие преводач?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама