Започва масовата смяна на личните документи

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 20, 2020 12:15

Започва масовата смяна на личните документи

На над 90 000 жители на Хасковска област през настоящата 2020 година изтича срока на личните документи издадени през 2010 г.
Това са лични карти, паспорти и свидетелства за управление на моторни превозни средства. В тази връзка от Областна дирекция на МВР-Хасково са разпратили писмо до ра-йонните управения, фирми, предприятия, организации, медии и др. с цел да бъде улеснена подмяната и да не са натрупват много граждани през определен период от време на годината.
Пикът на подмяната се очаква да бъде през летните месеци и с цел да се избегне това струпване на граждани от ОД на МВР-Хасково уведомяват, че заявление за подмяна на личните документи може да се подаде и преди да е изтекъл техният срок.
От Дирекцията известяват, че е създадена възможност за „организиран прием“, което означава, че служители от сектор „Български документи за самоличност“ ще посещават на място съответните фирми или институции с мобилна станция, където да се приемат заявленията и плащат таксите с банкова карта чрез ПОС устройство.
За тази цел ръководителите следва да подадат заявление до директора на ОД на МВР с приложен списък с имената на желаещите работници и служители, чийто срок на документите изтича. За таксите за различните документи и срокове за издаването им ще ви информираме в следващия брой на вестника.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 20, 2020 12:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.