Община Ивайловград ще си сътрудничи с град Кешан по ТГС

Сакар нюз
От Сакар нюз април 14, 2018 08:01

Община Ивайловград ще си сътрудничи с град Кешан по ТГС

Ивайловград и град Кешан, Турция, ще работят заедно по трансграничен проект. Кметът Диана Овчарова, заедно със заместник-кмета Кръстю Делииванов, директора на Дирекция „Строителство и инвестиции” Виолета Недялкова и общинският съветник Мехмед Хасан, бяха на работна среща, която се проведе в Турция в началото на седмицата.
След проведените срещи госпожа Овчарова и кметът на Кешан Мехмед Юзджан подписаха споразумение за партньорство. По този начин официално стартира съвместната работа по подготовка на документацията и внасяне на проект, включващ изпълнение на различни дейности в двете общини.
Името на проектното предложение е „Подобряване на условията за достъп до природни, културни и туристически обекти, чрез създаване на зони за отдих и туризъм в землището на село Ламбух, община Ивайловград и Кешан”. Община Ивайловград ще бъде водеща организация, в партньорство с Община Кешан.
Проектът има за цел укрепване капацитета за трансгранично сътрудничество между България и Турция в областта на устойчивия туризъм, В него са заложени да бъдат направени:
– туристическа пътека от село Ламбух до главен път „№ III-597 Любимец – Ивайловград“, преминаваща през местността Аязмото;
– туристически път /подход/ от главен път „№ III-597 Любимец – Ивайловград“ до Язовир „Ивайловград“, местност Трифоновата нива;
– туристически панорамен път от село Ламбух до местността Кошарите.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 14, 2018 08:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама