Започнаха ремонт на „Трети март“ и някои други улици в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 19, 2020 15:03

Започнаха ремонт на „Трети март“ и някои други улици в Тополовград

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“ # 39/923, година XVII, 16 - 22 октомври 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Случайно или не, пет дни след публикуването на материала „Улица „Трети март“ в Тополовград като швейцарско сирене“ във вестник „Сакарнюз“ от 2 октомври, по улицата започнаха подготвителни работи за ремонт.
Седмица по-късно, на 12-ти, започна и изкърпването на множеството дупки по тази и още няколко улици, които са част от Републиканската пътна мрежа, на територията на Тополовград. Ето и за кои улици става въпрос – „Трети март“, „България“, „Искър“, „Москва“, „Мусала“ и „Васил Левски“.
В Общинска администрация внесоха яснота за поддръжката и финансирането на тези улици. На 7 октомври 2019 г. е подписан Споразумителен протокол за съвместно финансиране на поддържането на републиканските пътища в чертите на град Тополовград, който регламентира предоставянето на сумата от 35 204,00 лева. Те са разпределени:
– за текущ ремонт и поддръжка – 26 795,00 лв.;
– за зимно поддържане – 8 409,00 лв. на републиканските пътища в границите на гр. Тополовград през 2020 г.
Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) осигурява средствата, а Общината осигурява поддръжката на тези улици. Парите по протокола не само, че не са достатъчни, но и до този момент няма преведен нито един лев по сметките на Общината. В тази връзка от ОбА заявиха следното: „Средствата са крайно недостатъчни! Живеещите на ул. „Трети март“ негодуват непрекъснато, и с право! Но няма как да преасфалтираме цялостно отсечката, предвид факта, че по улиците „Москва“ и „България“ положението е същото. Сумата е малка, а необходимостта от ремонти – голяма. Към настоящия момент от АПИ няма преведени средства за целта, въпреки извършения разход от преди месеци от страна на общината за половината от сумата. Останала част от сумата следва да се разходва до края на календарната 2020 г. Вероятно отново ще се наложи общината да предплати услугата и да си чака търпеливо трансфера на средства.“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 19, 2020 15:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.