Започна ремонтът на панаира в Свиленград

Admin
От Admin юли 26, 2014 08:18

Започна ремонтът на панаира в Свиленград

Започна дълго чакания ремонт панаира в Свиленград. Проектът за възстановяване и благоустрояване на парк „Младежки“ е за 444 804 лева.

Проектът предвижда цялостно възстановяване и модернизация на съществуващите алеи и оформянето на нови. В югозападната му част ще се запазят изградените съоръжения за тенис на корт. Озеленяването ще бъде обогатено със засаждането на нови растителни и дървесни видове. В центъра на парка ще бъде поставена обществена чешма. На подходящи места ще бъдат разположени   пейки, две дървени беседки, три дървени шатри, кошчета за отпадъци, санитарен възел. За хората с увреждания всички бордюри ще бъдат изпълнени на нивото на настилката и тревния масив. За децата ще се изгради многофункционална детска площадка. Предвидена е зона за разходка на кучета с площ 2 500 кв. м. Паркът ще бъде осветен с нови осветителни тела. Теренът ще бъде отводнен чрез изграждане на канализация за отвеждане на дъждовните води към съществуващата канализационна мрежа. За напояване на зелените площи е предвидено изграждане на водопроводна мрежа и система за капково поливане. Целият обект ще бъде ограден, ще бъдат осигурени 3 пешеходни и 3 автомобилни входа за достъп. На няколко отделни места ще бъдат отредени паркинги за около 200 броя паркоместа.

Мястото на панаира вече ще се нарича Парк „Младежки“ и е с площ 75 267 кв. м. По традиция там всяка година се провежда есенният свиленградски панаир.

Admin
От Admin юли 26, 2014 08:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.