Започна ремонтът на панаира в Свиленград

Admin
От Admin юли 26, 2014 08:18

Започна ремонтът на панаира в Свиленград

Започна дълго чакания ремонт панаира в Свиленград. Проектът за възстановяване и благоустрояване на парк „Младежки“ е за 444 804 лева.

Проектът предвижда цялостно възстановяване и модернизация на съществуващите алеи и оформянето на нови. В югозападната му част ще се запазят изградените съоръжения за тенис на корт. Озеленяването ще бъде обогатено със засаждането на нови растителни и дървесни видове. В центъра на парка ще бъде поставена обществена чешма. На подходящи места ще бъдат разположени   пейки, две дървени беседки, три дървени шатри, кошчета за отпадъци, санитарен възел. За хората с увреждания всички бордюри ще бъдат изпълнени на нивото на настилката и тревния масив. За децата ще се изгради многофункционална детска площадка. Предвидена е зона за разходка на кучета с площ 2 500 кв. м. Паркът ще бъде осветен с нови осветителни тела. Теренът ще бъде отводнен чрез изграждане на канализация за отвеждане на дъждовните води към съществуващата канализационна мрежа. За напояване на зелените площи е предвидено изграждане на водопроводна мрежа и система за капково поливане. Целият обект ще бъде ограден, ще бъдат осигурени 3 пешеходни и 3 автомобилни входа за достъп. На няколко отделни места ще бъдат отредени паркинги за около 200 броя паркоместа.

Мястото на панаира вече ще се нарича Парк „Младежки“ и е с площ 75 267 кв. м. По традиция там всяка година се провежда есенният свиленградски панаир.

Admin
От Admin юли 26, 2014 08:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.