Започна ремонт на обходен път от Любимец за Ивайловград

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова януари 14, 2018 13:04

Започна ремонт на обходен път от Любимец за Ивайловград

От тази седмица започна ремонт на продължението на ул. „Орбита“ в кв. „Георги Добрев“. Отсечката е дълга приблизително 400 м. и ще свърза града с останалите населени места от общината понея вече са полага асфалт.
Причината за създаване на продължението е привеждането й в подходящ вид за движение на автомобили и изтичане срока на експлоатация на жп прелеза на ул. „Ивайловградска“, който е с временен статут. С въвеждане на разрешение за ползване на високоскоростна жп линия Виена – София – Истанбул, съоръжение от този вид не може да съществува.
Прелезът играе изключително важна роля за местното население, тъй като е най-близкото място, което свързва града с Гробищния парк и селата Белица, Лозен, Малко градище, Дъбовец и Вълче поле. „Работим усилено по реализирането на този проект и ако времето позволи, ще приключим преди да бъде затворен прелезът“ – коментира кметът на община Любимец Анастас Анастасов. Затова общинският екип работи усилено по изграждане на западния обходен път, който ще свързва главен път Е-80 с пътя Любимец – Ивайловград. Пътят ще преминава през новосъздадения надлез в района на бившата „Керамична фабрика“ по трасе над кв. „Георги Добрев“. С пускането му в експлоатация трафикът в града значително ще се облекчи от транзитно преминаващите автомобили.
През тази година, в инвестиционната програма на общината, е предвидено за ремонт и цялостно преасфалтиране на 17 улици в града и обновяване на тротоари на голяма част от тях. Предвидените улици за асфалтиране са „Орбита“, „Киев“, „Здравец“, „Бреза“, „Г. Добрев“, „Латинка“ и „Пирин“, разположени в кв. „Георги Добрев“ и ул. „Индустриална“ в промишлената зона в града, ул. „Републиканска“ от кръстовището с ул. „Шар планина“ до ул. „Чинар“, улиците „Чинар“, „Опълченска“, „Цар Калоян“, „Цар Освободител“, „Ж. Терпешев“, „Охрид“, „Тракия“ и част от ул. „Кирил и Методий“ – между улиците „Шипка“ и „Ал. Стамболийски“.
Освен горепосочените улици, по проект „Реконструкция и рехабилитация на улици, тротоари и съоръжения от уличната мрежа на населените места в община Любимец“ ще бъдат цялостно рехабилитирани 7 улици. Това са „Иван Рилски“, „Граф Игнатиев“, „Ген. Гурко“, „Оборище“, „Янтра“, „Богомил“ и „Дамян Груев“. Проектът е от Програмата за развитие на селските райони и включва цялостно асфалтиране на посочените обекти, нови тротоари и бордюри, подмяна на уличното осветление.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова януари 14, 2018 13:04
Напиши коментар

1 Коментар

  1. вили януари 28, 16:27

    няма тротоар за пешеходци по новия път.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама