Започна ремонт на обходен път от Любимец за Ивайловград

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова януари 14, 2018 13:04

Започна ремонт на обходен път от Любимец за Ивайловград

От тази седмица започна ремонт на продължението на ул. „Орбита“ в кв. „Георги Добрев“. Отсечката е дълга приблизително 400 м. и ще свърза града с останалите населени места от общината понея вече са полага асфалт.
Причината за създаване на продължението е привеждането й в подходящ вид за движение на автомобили и изтичане срока на експлоатация на жп прелеза на ул. „Ивайловградска“, който е с временен статут. С въвеждане на разрешение за ползване на високоскоростна жп линия Виена – София – Истанбул, съоръжение от този вид не може да съществува.
Прелезът играе изключително важна роля за местното население, тъй като е най-близкото място, което свързва града с Гробищния парк и селата Белица, Лозен, Малко градище, Дъбовец и Вълче поле. „Работим усилено по реализирането на този проект и ако времето позволи, ще приключим преди да бъде затворен прелезът“ – коментира кметът на община Любимец Анастас Анастасов. Затова общинският екип работи усилено по изграждане на западния обходен път, който ще свързва главен път Е-80 с пътя Любимец – Ивайловград. Пътят ще преминава през новосъздадения надлез в района на бившата „Керамична фабрика“ по трасе над кв. „Георги Добрев“. С пускането му в експлоатация трафикът в града значително ще се облекчи от транзитно преминаващите автомобили.
През тази година, в инвестиционната програма на общината, е предвидено за ремонт и цялостно преасфалтиране на 17 улици в града и обновяване на тротоари на голяма част от тях. Предвидените улици за асфалтиране са „Орбита“, „Киев“, „Здравец“, „Бреза“, „Г. Добрев“, „Латинка“ и „Пирин“, разположени в кв. „Георги Добрев“ и ул. „Индустриална“ в промишлената зона в града, ул. „Републиканска“ от кръстовището с ул. „Шар планина“ до ул. „Чинар“, улиците „Чинар“, „Опълченска“, „Цар Калоян“, „Цар Освободител“, „Ж. Терпешев“, „Охрид“, „Тракия“ и част от ул. „Кирил и Методий“ – между улиците „Шипка“ и „Ал. Стамболийски“.
Освен горепосочените улици, по проект „Реконструкция и рехабилитация на улици, тротоари и съоръжения от уличната мрежа на населените места в община Любимец“ ще бъдат цялостно рехабилитирани 7 улици. Това са „Иван Рилски“, „Граф Игнатиев“, „Ген. Гурко“, „Оборище“, „Янтра“, „Богомил“ и „Дамян Груев“. Проектът е от Програмата за развитие на селските райони и включва цялостно асфалтиране на посочените обекти, нови тротоари и бордюри, подмяна на уличното осветление.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова януари 14, 2018 13:04
Напиши коментар

1 Коментар

  1. вили януари 28, 16:27

    няма тротоар за пешеходци по новия път.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.