Започна ремонт на инфраструктура в община Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 14, 2020 10:01

Започна ремонт на инфраструктура в община Тополовград

Акценти

  • Регионален вестник, # 34/918 година XVII, 11 - 17 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

Започнаха строителните работи по асфалтиране на улици и поддръжка на изградената инфраструктура в община Тополовград.
Това стана факт след няколко оживени дебата на заседания на ОбС – Тополовград, където част от съветниците се опитваха да блокират тази дейност. Техните аргументи бяха, че тя не е била формулирана коректно в предложените им докладни.
След като решението за ремонтите бе прието, то бе одобрено от комисия на правителството и работата по ремонтите започна. Те са част от строителната програма на община Тополовград за 2020 г.
Фирмата-изпълнител, избрана чрез процедура по ЗОП, е Обединение „Улична мрежа Тополовград“ от София, която ще изпълни ремонти работи за около 400 000 лв. в рамките на календарната 2020 г. Започнато бе от с. Срем, където нов облик ще придобият три възлови улици. След тяхното асфалтиране дейностите ще продължат в селата Устрем, Радовец, Хлябово, Орлов дол и Светлина.
В общинския център ще се ремонтират пет улици, както и ще се запълнят пукнатини чрез специална технология на асфалтиране. Тя представлява инжекционен метод за ремонт на единични дупки и пукнатини по пътните настилки, без изрязване или фрезоване, чрез използване на бързо разпадаща се катионна емулсия и промити фракции.
Предстои да бъде укрепено мостово съоръжение в с. Радовец, а живущите с. Хлябово ще се радват на нова чешма.
Пак с капиталови средства беше основно ремонтиран покривът на сградата на читалище “Екзарх Антим І-1936”, с. Орешник, създаден бе пенсионерският клуб в с. Хлябово и направен основен ремонт на санитарен възел в НУ „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“, Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 14, 2020 10:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама