Започна плащането на новите данъци за 2018 г. Размерите остават същите

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 7, 2018 17:40

Започна плащането на  новите данъци за 2018 г.  Размерите остават същите

От 3 януари в община Харманли стартира кампанията по събиране на новите данъци за 2018 г. с прием на плащания на данък върху превозните средства. Той и всички останали местни данъци и такси остават същите както през 2017 г.
На собствениците на новозакупени МПС, от данъчното напомнят, че отпадна задължението за подаване на декларация в местната данъчна администрация. Данните за новозакупените превозни средства се получават чрез изградена и функционираща автоматизирана връзка между Министерство на финансите и община Харманли. На база на получените данни се определя облога, за което администрацията уведомява собственика. В съобщението е отбелязан размерът на данъка, а при необходимост се представя и допълнителна информация. Подаването на декларация е задължително само в случаите на наследяване, наличие на ТЕЛК и при съсобственост на автомобила.
От 1 януари се очаква с данните от КАТ за новопридобитите МПС в случаите, когато превозното средство се продава на собственик в друга община, да постъпват и данни за стария собственик. В тези случаи ще отпадне задължението първият да представя в местната данъчна администрация копие на договора с цел прекратяване на облагането му и закриване на партидата .
Данък върху превозните средства ще дължат и собствениците на МПС, чиято регистрация е служебно прекратена в КАТ, поради получена информация от Гаранционния фонд за липсваща застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.
Същият ще бъде режимът на облагане с данък върху превозните средства и за онези собственици със служебно прекратена регистрация, със стари регистрационни табели.
В кратки срокове се очаква да се стартира и плащането на данък върху недвижимите имоти и такса „битови отпадъци“.
До края на април всеки, който плати дължимите годишни налози на имуществените данъци и такса “битови отпадъци”, ползва отстъпка от 5 на сто.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 7, 2018 17:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.