Започна плащането на новите данъци за 2018 г. Размерите остават същите

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 7, 2018 17:40

Започна плащането на  новите данъци за 2018 г.  Размерите остават същите

От 3 януари в община Харманли стартира кампанията по събиране на новите данъци за 2018 г. с прием на плащания на данък върху превозните средства. Той и всички останали местни данъци и такси остават същите както през 2017 г.
На собствениците на новозакупени МПС, от данъчното напомнят, че отпадна задължението за подаване на декларация в местната данъчна администрация. Данните за новозакупените превозни средства се получават чрез изградена и функционираща автоматизирана връзка между Министерство на финансите и община Харманли. На база на получените данни се определя облога, за което администрацията уведомява собственика. В съобщението е отбелязан размерът на данъка, а при необходимост се представя и допълнителна информация. Подаването на декларация е задължително само в случаите на наследяване, наличие на ТЕЛК и при съсобственост на автомобила.
От 1 януари се очаква с данните от КАТ за новопридобитите МПС в случаите, когато превозното средство се продава на собственик в друга община, да постъпват и данни за стария собственик. В тези случаи ще отпадне задължението първият да представя в местната данъчна администрация копие на договора с цел прекратяване на облагането му и закриване на партидата .
Данък върху превозните средства ще дължат и собствениците на МПС, чиято регистрация е служебно прекратена в КАТ, поради получена информация от Гаранционния фонд за липсваща застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.
Същият ще бъде режимът на облагане с данък върху превозните средства и за онези собственици със служебно прекратена регистрация, със стари регистрационни табели.
В кратки срокове се очаква да се стартира и плащането на данък върху недвижимите имоти и такса „битови отпадъци“.
До края на април всеки, който плати дължимите годишни налози на имуществените данъци и такса “битови отпадъци”, ползва отстъпка от 5 на сто.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 7, 2018 17:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама