Започна панаирът в Симеоновград

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 15, 2014 08:26

Започна панаирът в Симеоновград

Акценти

  • Народните борби ще са в неделя
  • Ще има изложба на гълъби
  • Ще се проведе и фестивалът "Златна есен"

Свързани публикации

Национален фолклорен фестивал „Златна есен“ и изложба-базар на екзотични птици са сред най-зрелищните прояви на започналия традиционен есенен панаир на Симеоновград. Тази година той ще продължи до 19 октомври.

10-тото издание на фолклорния фестивал се открива утре в Народно читалище „Развитие -1882“. Участие в него ще вземат народни състави и индивидуални изпълнители от цяла България. Форумът ще продължи и в петък. За края на седмицата са предвидени поздравителен концерт с участието на местни изпълнители. Проявата е с начален час 18,00 часа на площад „Трети март“.

В събота за жителите и гостите на Симеоновград ще свири оркестър „Млади тракийци“ с ръководител Божидар Стрехин и народните певци – Ваня Вълкова, Тонка  Колева и Димитър  Желязков, както и местният клавирист  Митко Стоилов. Панаирните прояви приключват в неделя сутринта, когато на новия пазар започва изложбата базар на гълъби и екзотични птици.

В неделя, 19 октомври, ще се проведе турнира по народна борба „6-те Великденски ангела“. Той ще започне от 14 часа, а борбите ще са зад хотел „Марица“

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 15, 2014 08:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама