Започна панаирът в Симеоновград

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 15, 2014 08:26

Започна панаирът в Симеоновград

Акценти

  • Народните борби ще са в неделя
  • Ще има изложба на гълъби
  • Ще се проведе и фестивалът "Златна есен"

Свързани публикации

Национален фолклорен фестивал „Златна есен“ и изложба-базар на екзотични птици са сред най-зрелищните прояви на започналия традиционен есенен панаир на Симеоновград. Тази година той ще продължи до 19 октомври.

10-тото издание на фолклорния фестивал се открива утре в Народно читалище „Развитие -1882“. Участие в него ще вземат народни състави и индивидуални изпълнители от цяла България. Форумът ще продължи и в петък. За края на седмицата са предвидени поздравителен концерт с участието на местни изпълнители. Проявата е с начален час 18,00 часа на площад „Трети март“.

В събота за жителите и гостите на Симеоновград ще свири оркестър „Млади тракийци“ с ръководител Божидар Стрехин и народните певци – Ваня Вълкова, Тонка  Колева и Димитър  Желязков, както и местният клавирист  Митко Стоилов. Панаирните прояви приключват в неделя сутринта, когато на новия пазар започва изложбата базар на гълъби и екзотични птици.

В неделя, 19 октомври, ще се проведе турнира по народна борба „6-те Великденски ангела“. Той ще започне от 14 часа, а борбите ще са зад хотел „Марица“

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 15, 2014 08:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.