Предстои изграждането на компостираща инсталация

Сакар нюз
От Сакар нюз май 30, 2019 15:21

Предстои изграждането на  компостираща инсталация

В Града на Белоногата предстои „Изграждане на общинско съоръжение за компостиране на разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци на община Харманли“. То ще се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на инвестицията е 3 246 963,78 лв., като основните средства се предоставят безвъзмездно от Европейския фонд.
Пресконференцията бе открита от кмета на града – Мария Киркова. Ръководителят на проекта – Даниела Борисова, представи целите и дейностите на проекта, както и резултатите, постигнати до момента.
Към 23 май са проведени обществените поръчки и са сключени договорите за основните дейности по проекта и надзора. Предстои да започне изграждането на планираното съоръжение за компостиране, както и закупуване на необходимата техника за осъществяване на цялостния процес по събиране и рециклиране на зелените и биоразградими отпадъци на територията на община Харманли. В резултат на реализирания проект се очаква да се намалят количествата на депонираните биоразградими отпадъци, които да се превърнат в полезен ресурс. Ще бъде предоставена нов вид услуга на гражданите от всички населени места на територията на общината, като по този начин ще се обърне внимание на екологичния отпечатък и ползите от рециклиране. Предвижда се разкриването на нови работни места.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 30, 2019 15:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама