Започна асфалтирането на улици в Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 8, 2018 14:09

Започна асфалтирането  на улици в Любимец

Асфалтополагащи машини вече работят в кв. „Георги Добрев“, Любимец. Там започна цялостно асфалтиране на три улици – „Пирин“, „Бреза“ и „Георги Добрев“, които бяха в изключително лошо състояние.
В процес на изпълнение e и изкърпване на участъци по ул. „Орбита“, „Здравец“ и „Киев“ в същия квартал. След като приключат дейностите по реновиране на улици в тази част на града, ремонтите ще продължат по ул. „Индустриална“ и „Републиканска“ – в участъка от „Шар планина“ до новия пътен надлез, за да има осигурен нормален достъп до Западния обходен път.
По ремонтната програма на община Любимец до пет месеца десет улици в града са цялостно асфалтирани, три са с обновени тротоари, а по още две се работи в момента.
Със собствени средства община Любимец успя да облагороди блоковото пространство на ул. „Желязко Терпешев“ № 23 и тревната площ, разположена на кръстовището на ул. „Любен Каравелов“ с ул. „Рила“.
На двата терена са изградени дървени беседки, които да осигурят място за отдих и почивка на живеещите в близост. През есенния сезон на терените около тях ще бъдат засадени дървета и друга подходяща растителност, за да бъде престоят на посетителите още по- приятен.
Общинският екип е на финалния етап по процедурата за избор на изпълнител за цялостна рехабилитация на седем улици в града, които ще бъдат асфалтирани по проект „Реконструкция и рехабилитация на улици, тротоари и съоръжения от уличната мрежа на населените места в община Любимец“. Включените улици за обновление са: „Иван Рилски“, „Граф Игнатиев“, „Ген. Гурко“, „Оборище“, „Янтра“, „Богомил“ и „Дамян Груев“.
Освен цялостното обновяване на улици, тротоари, маркировка и др., в проекта е залегнало да се направи подмяна на уличното осветление.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 8, 2018 14:09
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Илия юни 8, 16:27

    А в Харманли продължава нищо да не се случва

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама