Започна асфалтирането на улици в Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 8, 2018 14:09

Започна асфалтирането  на улици в Любимец

Асфалтополагащи машини вече работят в кв. „Георги Добрев“, Любимец. Там започна цялостно асфалтиране на три улици – „Пирин“, „Бреза“ и „Георги Добрев“, които бяха в изключително лошо състояние.
В процес на изпълнение e и изкърпване на участъци по ул. „Орбита“, „Здравец“ и „Киев“ в същия квартал. След като приключат дейностите по реновиране на улици в тази част на града, ремонтите ще продължат по ул. „Индустриална“ и „Републиканска“ – в участъка от „Шар планина“ до новия пътен надлез, за да има осигурен нормален достъп до Западния обходен път.
По ремонтната програма на община Любимец до пет месеца десет улици в града са цялостно асфалтирани, три са с обновени тротоари, а по още две се работи в момента.
Със собствени средства община Любимец успя да облагороди блоковото пространство на ул. „Желязко Терпешев“ № 23 и тревната площ, разположена на кръстовището на ул. „Любен Каравелов“ с ул. „Рила“.
На двата терена са изградени дървени беседки, които да осигурят място за отдих и почивка на живеещите в близост. През есенния сезон на терените около тях ще бъдат засадени дървета и друга подходяща растителност, за да бъде престоят на посетителите още по- приятен.
Общинският екип е на финалния етап по процедурата за избор на изпълнител за цялостна рехабилитация на седем улици в града, които ще бъдат асфалтирани по проект „Реконструкция и рехабилитация на улици, тротоари и съоръжения от уличната мрежа на населените места в община Любимец“. Включените улици за обновление са: „Иван Рилски“, „Граф Игнатиев“, „Ген. Гурко“, „Оборище“, „Янтра“, „Богомил“ и „Дамян Груев“.
Освен цялостното обновяване на улици, тротоари, маркировка и др., в проекта е залегнало да се направи подмяна на уличното осветление.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 8, 2018 14:09
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Илия юни 8, 16:27

    А в Харманли продължава нищо да не се случва

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.