„Загорка“ АД представи новото си пиво – „Загорка IPA“

Сакар нюз
От Сакар нюз април 21, 2019 08:13

„Загорка“ АД представи новото си пиво – „Загорка IPA“

Акценти

  • Това е по-силна бира, с по-високо алкохолно съдържание и повече хмел,

Свързани публикации

Производителят на бира „Загорка“ АД представи новото пиво – „Загорка IPA“ на специално събитие, което се проведе в Национална галерия „Квадрат 500“. Производителят бе представен от Ондрей Куцки, мениджър верига на доставки на пивоварната.

Гостите имаха възможността да усетят уникалните вкусови характеристики на пивото със специално приготвено меню.

Пивоварната е първата сред големите производители на бирария, която ще предложи от напитка от стила IPA (India Pale Ale – индийски пейл ейл). Пивото има корени от британските пивоварни традиции, но съчетава в себе си 100% български малц и талантът на майстор-пивовара на Загорка – Валентин Кръстев.

Бирата е нефилтрирана, отличаваща се с приятна горчивина и плодови нюанси, идващи от два вида ароматен хмел и е подходящa за всекидневна консумация.

„Загорка IPA“, позволява комбинация с широк спектър от ястия, който всеки може да приготви. Тя може да бъде консумирана според вкуса на всеки потребител, както и да бъде ежедневна наслада за феновете дори и без да се комбинира с храна, ни убеждават от рекламната агенция.

Уикипедия

За първи път терминът „индийски пейл ейл“ се използва в реклама в австралийския вестник „The Sydney Gazette and New South Wales Advertiser“ от 27 август 1829 г. Ейлът започва да се категоризира като „светла бира, приготвена за Индия“, „индийски ейл“, „светла индийска бира“ или „светъл експортен индийски ейл“. Бирата е предназначена за английските колониални войски в Индия. Това е по-силна бира, с по-високо алкохолно съдържание и повече хмел, която е сварена така, че да може да запази своите качества по време на дългия път от Англия до Индия. Резките промени в температурата и морското вълнение по време на пътуването правели бирата силно ферментирала при пристигането ѝ в Индия.

Източник: SiteMedia Consultancy

Сакар нюз
От Сакар нюз април 21, 2019 08:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.