Загинали герои вече имат „златни“ имена върху паметни плочи

Сакар нюз
От Сакар нюз август 15, 2020 11:15

Загинали герои вече имат „златни“ имена върху паметни плочи

Акценти

  • Регионален вестник, # 32/916 година XVII, 14 август - 3 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Служители от Общинска администрация – Свиленград, помогнаха на кметски наместници да обновят паметните плочи в селата Сладун, Чернодъб, Мезек и Маточина. Старши експерти Ивалина Кръстева-Недева и Ваня Папазова от Дирекция „Хуманитарни дейности“ в ОбА обновиха буквите. „Използвахме дълготрайна акрилна боя със златист цвят, защото е по-трайна. Тя е дарена на общината от кмета Георги Манолов. Решихме да помогнем на кметските наместници, тъй като повечето от паметните плочи са в центъра на селата и част от пространствата около сградата на кметството или площада. В селата от общината предстоят събори, празници чествания и е добре да изглеждат по сегашния начин. Хората от селата, където работехме, се радваха на това как изглежда вече паметникът им, а ние останахме удовлетворени от свършената работа“, разказа Ваня Папазова.
Надписите на паметните плочи дълги години не са били обновявани. Изложени на метеорологичните условия, имената на загиналите герои не се четяха. След намесата на двете служителки, те добиха четлив вид.

Източник: e-svilengrad

Сакар нюз
От Сакар нюз август 15, 2020 11:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама