Задържани са 16 мигранти от Гърция за България

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 26, 2019 14:25

Задържани са 16 мигранти от Гърция за България

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #35/164, 27 септември – 3 октомври 2019 г.

Свързани публикации

Канал за нелегални мигранти от Гърция за България са разкрили полицаи, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Това е станало на 17 септември в района на местността Колибаря, край Ивайловград. Там граничар подал знак за спиране на движещи се по пътното платно три автомобила, които не се подчинили на полицейското разпореждане. След като са предприели заградителни и оперативни действия, малко по-късно в района са установени колите, едната от които претърпяла пътно-транспортно произшествие с петима български граждани на възраст от 24 до 36 години.
Освен българите, в автомобилите са открити и 16 чужденци без документи за самоличност, представящи се за граждани на Афганистан. Всички са задържани и са приведени в помещение за задържане на Гранично полицейско управление – Ивайловград.
В хода на продължилото разследване е бил установен и задържан организаторът на канала, който е 25-годишен афганистански гражданин, пребиваващ в София. Извършена е проверка на адреса, обитаван от него, където са задържани още двама незаконно пребиваващи афганистанци.
Според първоначалните данни се касае за организиран канал за превеждане на нелегални мигранти през границата на страната към страни от Западна Европа.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 26, 2019 14:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.