Задържаха виетнамци с фалшиви тайландски паспорти

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 17, 2017 18:55

Районна прокуратура – Свиленград, наблюдава бързо производство спрямо Динх М., на 22 г., и Нгуен Т., на 30 г., граждани на Виетнам, за това, че влезли през границата на страната без разрешение, използвайки неистински документ за самоличност.
В съобщението от тази институция се казва, че на 11 декември 2017 г. на ГКПП-Капитан Андреево – гара, пристигнал международен пътнически влак, пътуващ от Истанбул за Букурещ, Румъния. Като пътници в него пътували виетнамските граждани Динх М. и Нгуен Т. Граничните полицейски служители извършили паспортна проверка, при която двамата виетнамски граждани представили пред тях тайвански електронни задгранични паспорти. При поставяне на електронните паспорти на устройството за разчитане и след прочитане на чипа на персонализираната страница, се появили снимките на истинските собственици на документите.
Според българското законодателство, това е престъпления по престъпление по чл.279 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 и по чл. 316 вр.чл. 308 ал. 2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Виетнамците са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР и предстои извършване на процесуални-следствени действия.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 17, 2017 18:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.