Задържаха трима младежи, ограбили турски бизнесмен

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 23, 2017 10:45

Окръжна прокуратура – Хасково, привлече като обвиняеми Николай Б., на 29 г., Христо Х, на 28 г., и Митко М., на 20 г., за това, че в съучастие отнели чужди движими вещи в големи размери.
В съобщението се казва още, че са употребили сила и престъплението е извършено от две или повече лица. Те са се сговорили предварително да вършат кражби и грабежи, което е престъпление по чл. 199, ал.1, т.1 и т.2 вр. чл. 198, ал.1 вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.
Следствието е установило, че на 20 май 2017 г., през нощта, в Свиленград, турски бизнесмен и жена му, които се прибирали в дома си, били нападнати от непознати лица.
Нападателите използвали електрошокова палка, за да ги приведат в безпомощно състояние, след което им отнели валута и български лева за около 120 хиляди и телефон.
Бандитите били записани от много видео камери, от където МВР ги е проследило.
При издирването полицаите са ползвали и показанията на свидетел, посочиха от МВР на пресконференция.
Обвиняемите Николай Б. и Христо Х. са били задържани от органите на МВР на 6 септември 2017 г., а обвиняемият Митко М. на 8.09.2017 г.
По искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът е наложил мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Николай Б., а спрямо другите двама обвиняеми е взета мярка за неотклонение „домашен арест“ по друго дело.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 23, 2017 10:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.