Задържаха телефонни измамници

Сакар нюз
От Сакар нюз август 21, 2017 11:04

Задържаха телефонни измамници

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 33/64 18 август – 7 септември 2017

Свързани публикации

При специализираната полицейска операция, проведена на територията на ОДМВР-Ямбол и ОДМВР-Русе, задържаха телефонни измамници. В хода на полицейските действия в ямболския квартал „Граф Игнатиев“ са арустувани „мулетата“ – 51-годишен мъж и 36-годишна жена от Варна, в момент на прибиране на пари от телефонна измама. Минути по-рано възрастна жена, въведена в заблуждение по телефона, че помага за задържане на измамници е хвърлила през терасата две чанти, съдържащи общо около 2 600 лева в различна валута. В задържаните са намерени и иззети още пари и 9 пакетчета с вещество, което на наркотест е реагирало положително на хероин. При последвалите процесуално-следствени действия са установени и задържани и двамата извършители на измамата /т.н.„въртачи“/ – мъже на 44 и 26 години от град Ветово. Те са криминално проявени и осъждани за престъпления от този вид. В хода на разследването са събрани данни, че по същата схема „мулетата“  са прибрали 500 лева от измама в друг областен град.
На двамата мъже от Ветово  са повдигнати обвинения за извършеното престъпление и с прокурорско постановление са им наложени мерки за срок от 72 часа „задържане под стража“.

20-годишен младеж от Хасково съобщил, че в рамките на 2 часа е провел множество телефонни разговори с мъж, представил се за началник на полицията, който го въвел в заблуждение, че ще бъде нает за преводач. За целта трябвало да се заредят 2 ваучера на стойност 50 лева и да се преведат 180 евро, които после ще му бъдат върнати.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 21, 2017 11:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.