Задържаха препарат за растителна защита, укрит в резервоар на кола

Сакар нюз
От Сакар нюз март 30, 2019 14:11

Задържаха препарат за растителна защита, укрит в резервоар на кола

Акценти

  • Контрабандните препарати са задържани и предадени с протокол на дежурния служител на Българската агенция по безопасност на храните.

Свързани публикации

За 85 литра контрабандни агропрепарати, задържани при две проверки, съобщават от Агенция „Митници“. Те са били открити на пункта Капитан Андреево .

При първата, жена заредила резервоара на автомобила си с течна тор на 23 март. Той е бил хасковска регистрация, влизащ в страната от Турция и и се е движил на газ. Общото количество на откритата течност е 56 литра. Според личните обяснения на българската гражданка, с инициали З. С., резервоарът е използван, за да бъде пренесен препарат за растителна защита – течна тор „Tonik“, закупена от Турция.

На следващия ден, при проверка на лек автомобил, управляван от македонски гражданин, митническите служители открили 29 бутилки по един литър и пакети с общо 1.2 кг препарати за растителна защита. Та са били укрити във фабрични кухини на автомобила и в личния багаж на шофьора.

Контрабандните препарати за растителна защита са задържани и предадени с протокол на дежурния служител на Българската агенция по безопасност на храните. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

От митницата отчитат, че за десет дни през месец март са задържали 180 литра и 25 килограма агропрепарати за растителна защита, които не отговарят на изискванията за внос.

Турските препарати за растителна защита все по-трайно се настаняват у нас нелегално и изместват европейските. Тази констатация правят дистрибутори на утвърдени марки.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз март 30, 2019 14:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.