Задържаха под стража обвинените в тероризъм

Христо Христов
От Христо Христов декември 20, 2014 10:03

Задържаха под стража обвинените в тероризъм

Акценти

  • Тримата поискаха по най-бързия начин да бъдат върнати в Испания. С

Свързани публикации

Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража определи състав на окръжен съд Хасково за бразилеца Хайке Гимараеш и мароканците Тафик Майхуч и Мохамед Ел Гарби. Тримата бяха задържани на Капитан Андреево при опит да напуснат България. При проверката станало ясно, че те са влезли у нас през Румъния и се издирват от бюрото на Интерпол в Мадрид, където е започнало разследване срещу тях, че са участници в престъпна група, занимаваща се с тероризъм.

На българската граница се изяснило, че мъжете искат да преминат през Турция и след това да отидат в Сирия, където ще се присъединят към бойните действия.

Пред съда в Хасково тримата отрекоха да се занимават с тероризъм и поискаха по най-бързия начин да бъдат върнати в Испания. Според испанските власти тримата имали за цел да набират джихадисти. До започване на процеса Испания не изпрати превод на европейската заповед, както изисква законът. Това сториха от хасковската окръжна прокуратура, която осигури преводач. Решението на съда може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.

sad-(1) sad

Христо Христов
От Христо Христов декември 20, 2014 10:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама