Задържаха 3-ма мъже разследвани за тероризъм

Христо Христов
От Христо Христов декември 18, 2014 09:01

Задържаха 3-ма мъже разследвани за тероризъм

Акценти

  • Окръжните обвинители ще внесат искане в съда за налагане на мярка за неотклонение

Свързани публикации

Бразилец и двама мароканци, разследвани за тероризъм, задържани на Капитан Андреево, вече са в хасковския арест. В момента окръжна прокуратура очаква превод на европейската заповед за арест издадена от Мадрид и след това ще поиска от съда налагане на мярка за неотклонение – задържане под стража.

Тримата чужденци бяха заловени при акция на МВР във вторник на граничния пункт Капитан Андрево при опит да напуснат страната.  При проверката се оказва, че  срещу тях в Испания се води наказателно производство за съпричастност към терористична група. Изяснено е, че целта на тримата е била транзитно преминаване през България към Турция, с крайна дестинация Сирия за участие в бойни действия.

В координация между институциите е създадена организация и са предприети незабавни мерки за установяване на търсените мъже, съобщиха от МВР. Междувременно те са обявени за издирване от Интерпол – Мадрид. След локализирането им, българските гранични служители са уведомили испанските власти.

Най-късно днес или утре окръжните обвинители ще внесат искане в съда за налагане на мярка за неотклонение, а след това предстои процедура по екстрадирането им.

Христо Христов
От Христо Христов декември 18, 2014 09:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.