Задържаха 3-ма мъже разследвани за тероризъм

Христо Христов
От Христо Христов декември 18, 2014 09:01

Задържаха 3-ма мъже разследвани за тероризъм

Акценти

  • Окръжните обвинители ще внесат искане в съда за налагане на мярка за неотклонение

Свързани публикации

Бразилец и двама мароканци, разследвани за тероризъм, задържани на Капитан Андреево, вече са в хасковския арест. В момента окръжна прокуратура очаква превод на европейската заповед за арест издадена от Мадрид и след това ще поиска от съда налагане на мярка за неотклонение – задържане под стража.

Тримата чужденци бяха заловени при акция на МВР във вторник на граничния пункт Капитан Андрево при опит да напуснат страната.  При проверката се оказва, че  срещу тях в Испания се води наказателно производство за съпричастност към терористична група. Изяснено е, че целта на тримата е била транзитно преминаване през България към Турция, с крайна дестинация Сирия за участие в бойни действия.

В координация между институциите е създадена организация и са предприети незабавни мерки за установяване на търсените мъже, съобщиха от МВР. Междувременно те са обявени за издирване от Интерпол – Мадрид. След локализирането им, българските гранични служители са уведомили испанските власти.

Най-късно днес или утре окръжните обвинители ще внесат искане в съда за налагане на мярка за неотклонение, а след това предстои процедура по екстрадирането им.

Христо Христов
От Христо Христов декември 18, 2014 09:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар