Задържаха 288 кг хероин скрит в машина за боядисване на текстил

Сакар нюз
От Сакар нюз април 19, 2019 16:25

Задържаха 288 кг хероин скрит в машина за боядисване на текстил

Акценти

  • Открити 144 пакети
  • Теглото е на всяка една е приблизително 2 кг всеки и съдържащи общо 288 кг хероин.

Свързани публикации

Хероин, с общо тегла 288 кг е бил открит на ГКПП Капитан Андреево, а след това са задържани няколко лица, съпричастни към вноса на наркотика. Това съобщиха на национално съвещание на МВР, на което присъстваха премиерът Бойко Борисов, главният прокурор на Сотир Цацаров и директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов.
Бе съобщено, хероинът е бил в товарен автомобил с иранска регистрация. Той е пристигнал на 14 април на МП Капитан Андреево, управляван от С.Р. ирански гражданин, който е и собственик на камиона. Превозвал е машина за боядисване, състояща се от две части, поставени в дървени каси.
По документи товарът пътувал от Иран до Пловдив.
По метода анализ на риска камионът е отклонен за рентгенов контрол. При сканирането е засечени зони с подозрение в тавана и пода на превозваната машина. Физическата проверка е показала, че на тези места са залепени със силикон по 36 керамични плочи, във вътрешността, на които са открити 144 пакети с квадратна форма.

Теглото е на всяка една е приблизително 2 кг всеки и съдържащи общо 288 кг хероин.

След това са предприети съвместни оперативно – издирвателни действия със служители на ГДБОП.
На 15 април камионът пристигнал Пловдив, където е извършено оформяне на стоката. На следващия ден полицаите накарали водача да тръгне с камиона към склад в пловдивско село, където е получателят.
Там в момента на разтоварване на машината, са арестувани няколко лица. Това са 40-годишен турски гражданин, с инициали С. И. за когото е установено, че е влязъл в България от Турция през ГКПП Лесово на 12 април.

Като обвиняеми са привлечени С.Р., на 36 г., ирански гражданин – за престъпление по чл.242 ал.4 предл.1, вр.ал.2, вр. чл.20 ал.2 от НК; и С.И., на 40 г,. турски гражданин – за престъпление чл.242 ал.4 предл.1, вр.ал.2, вр. чл.20 ал.4 от НК.

През месец септември 2018 в два ирански тира бяха задържани 712.5 кг. Хероин.

Снимка и видео: Агенция „Митници“

Сакар нюз
От Сакар нюз април 19, 2019 16:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.