„Забавно лято“ тази година бе в съкратен вариант

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 26, 2020 08:37

„Забавно лято“ тази година бе в съкратен вариант

Програмата за работата с децата в Тополовградска община през лятото тази година бе в съкратен вариант. Въпреки, а може би точно заради това „Забавно лято – 2020“, организирана от Общината и читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ предизвика голям интерес сред децата от сакарския град. Имаше четири прояви, като на всяко от тях присъстваха между 40 и 50 деца.

Първата бе на 30 юли в „Детски спортно развлекателен център“ до сградата на читалището в Тополовград. Тя бе под надслова: „Рисунки на открито“и там децата показаха своя художествен усет и изобразиха на лист и с тебешири своята представа за лятото.

Втората бе на 6 август на манастира „Света Троица“, която в неповторимата атмосфера там, премина под формата на пикник с разглеждане на манастира, църквата и с разказването на легенди и истории за легендарния хайдутин Кара Кольо.

Третата проява бе на 13 август на Спортния комплекс. Там децата играха на „Казанчето ври, бяла пяна пуща“, дърпане на въже, скачане на въже, рисунки на асфалт, футбол, федербал, „Пиян морков“, съпроводени от много песни и смях. Те се запознаха с игрите на своите родители и баби и искрено се радваха на нови приятелства

Четвъртата, последна, за съжаление на децата и организаторите проява, бе на 20 август в Конна база – Срем, където децата яздиха коне, запознаха се с тяхното отглеждане и се забавляваха заедно. Там всички участници в Програмата казаха довиждане на лятото и до нови срещи в Тополовград!Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 26, 2020 08:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама