За винетките и пътищата

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 3, 2016 06:03

Идва краят на януари, а след това е 1 февруари, денят, в който трябва да залепим на предното стъкло на автомобилите си винетния стикер за цялата година.
Знаем и цената за личните си коли – 97 лв., а към момента няма никакви индикации, че съответните институции мислят да я намалят, което породи много протести в страната. Да видим за какви пътища от републиканската пътна мрежа в Тополовградската община ще трябва да се изръсим за това „удоволствие”, за да пътуваме по тях. За пътя за Стара Загора вече няма какво повече да се каже. Там всъщност път няма, има някакво трасе, по което вече е трудно да се премине дори с каруца, дори пеша, камо ли с автомобил.
За пътя за Харманли – положението е кръпка върху кръпка. След като отминат снегове, ледове и дъждове сигурно пак ще стане дупка след дупка. По пътя за Устрем, Радовец, разклона за Срем, нищо по различно – пропадания, дупки, нагънати платна. През Планиново за Свиленград също. Остава само един що-годе читав път – този за Елхово и толкова. Дали вследствие на тези завишени цени на винетките и глобите, които ще последват за каране без тях, ще има пари и за държавната пътна инфраструктура, минаваща през територията на общината през тази година?
Ще видим, но по-скоро едва ли. Най-вероятно поредните порции обещания за бъдеще неопределено време.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 3, 2016 06:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.