За радост на ловците сезонът бе открит

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 19, 2019 14:12

За радост на ловците  сезонът бе открит

На 10 август, събота, официално бе открит ловният сезон за пернат и прелетен дивеч. По традиция събитието в 26-те дружинни на Ловно -рибарското дружество „Тополовград“ бе съпътствано с курбан в чест на дългоочаквания първи ден на новия ловен сезон.
На този ден авджиите по-скоро се отдават на веселба и радост от срещата с колеги и другари, а излизането на лов има символичен характер.
Предвид усложняващата се епизоотична обстановка с Африканската чума по свинете (АЧС), от ЛРД „Тополовград“ са взели мерки срещу нейното разпространение. Председателят на дружеството Гошо Атанасов каза, че по дружинки е проведен специален инструктаж на ловците. Те са запознати как да реагират при откриването на умряло диво прасе и какви мерки да предприемат за дезинфекция при излизането им от ловните обекти.
„Ловците от Тополовградско тази година се надяват на успешни ловни излети и ще предприемат всички мерки, за да не допуснат АЧС в ловните им полета, каза още господин Атанасов, като пожела традиционното наслука на ловците от общината.
Ловът на пернат дивеч не е много популярен сред ловците от Тополовградско. С по-голямо вълнение винаги е очаквано началото на отстрела на едър дивеч, предимно на диви свине.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 19, 2019 14:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.