За празника си Харманли получи видеопоздрави от цял свят

Сакар нюз
От Сакар нюз май 7, 2020 14:52

За празника си Харманли получи видеопоздрави от цял свят

Акценти

  • Регионален вестник, # 18/902 година XVII, 8 - 14 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

С видеопоздрави, литургия и връчване на знака на новия Почетен граждани в Харманли на 2 май честваха празника на града и 510 от възникването му. Събитията в този ден започнаха с Тържествена Света литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли, отслужена от свещениците Живко Петров и Максим в църква „Свети Атанасий“, която тази година отбеляза 185 години от освещаването си.
По-късно с видеообръщение на официалната фейсбук страница кметът Мария Киркова поздрави своите съграждани. „Изразявам признателност и уважение и към всички вас – днешните жители, които с труда си утвърждавате Харманли като красив и съвременен български град“, каза тя.
Видеопоздрав отправи още председателят на ОбС Иван Димитров, който напомни да бъдем верни на традициите и духа на Харманли и най-вече да продължаваме да работим, за да бъде той по-добро място за живеене и гордост за всички негови жители. Архиерейският наместник на харманлийска духовна околия Живко Петров също отправи поздрав по случай двойния празник – 185 г. от създаването на храм „Св. Атанасий“ и 510 от основаването на града: „Трябва да съхраним църковните ценности и да потърсим упование в Бога, за да излезем с достойнство и от най-тежките изпитания“, бяха част от думите в неговото послание.
В залата на Общинска администрация кметът Мария Киркова връчи званието „Почетен гражданин на Харманли“ на доц. д-р Живко Колев.

Поради мерките против разпространение на коронавируса предвидените тържества за юбилея на Града на Белоногата не се състояха.

По интернет официални поздрави по повод празника отправиха областният управител на Хасково Стефка Здравкова, евродепутатът Ева Майдел, председателите на групите общински съветници в ОбС, председателят на клуб „Възрожденец“ Мирослав Стойчев, почетните граждани на Харманли Никола Зайчев и Стефан Чернев.
Свои видеопожелания изпратиха певиците Биляна Друмева, Татяна Вълканова, Яни Тонев, оперната певица Румяна Костова, актрисата Ралица Петрова, музикантът Стоян Караиванов, поп певицата Валя Александрова, музикантът и вокалист Гриша Георгиев – Матака, Сдружение „Бизнесът за Харманли“, Ротари клуб – Харманли, Клуб „Възрожденец“ и други институции.

снимка: ОбА

Сакар нюз
От Сакар нюз май 7, 2020 14:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама