За най-святото чувство – любовта

Сакар нюз
От Сакар нюз април 28, 2016 14:27

ТОПОЛОВГРАД | Дянка Радева

Пущам телевизора и се започва – убийства, палежи, грабежи, изнасилвания, катастрофи, атентати и много други от този род. За да се спася от всичко това, отново се връщам към младежките си години.

Спомних си за една прекрасна любов, за която искам да ви разкажа. Любовта е най-прекрасното, дълбоко и красиво чувство, което човек може да изпитва. Тя носи много емоции, радости и разочарования, обръща човешки съдби. Тя движи, разнообразява и обогатява света. Тя е в основата на всичко. Без любов няма живот се пее в една песен. Или поне не е пълноценен.
В Гимназията, която завърших, започнахме осми клас шест паралелки от града и околните села. В осми „б” се учеха Виолета и Георги, и двамата от града. Не знам кога е пламнала тяхната любов, но от осми до единадесети клас бяха неразделни. След абитурентския бал той отиде в казармата, а тя остана да го чака. Случи се обаче нещо страшно и неочаквано.
Оказа се, че Виолета е болна от туберколоза – болест, която бе истински бич за онова време и силно заразна. Изпратиха я в тубдиспансер, а след това и в санаториум в Радунци. Започна едно дълго и мъчително за нея и близките й лечение, което продължи години. Успя да се излекува и въпреки забраната на лекарите се омъжи за Георги. И отново ходене по мъките. Десет години нямаха деца, след което се роди Божидар, а след него много набързо и две момиченца. Както се казва в такъв случай „божа работа”. Вероятно и Бог остана възхитен от тяхното търпение и всеотдайност и затова ги възнагради така щедро. Къщата им се изпълни с детски смях и плач. Отгледаха ги с много любов и търпение и ги направиха добри хора. Винаги бяха заедно. Преминаха през много изпитания, но любовта им оцеля.
И до днес живеят всички в града и си помагат. Къде ти сега такава любов? Може бе я има, но много рядко.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 28, 2016 14:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама