За какви автомобили са подходящи гуми 16 цола

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 18, 2020 10:11

За какви автомобили са подходящи гуми 16 цола

Акценти

  • Гумите 16 цола не бива да се комбинират с джанти, които не са в същия размер.

Свързани публикации

Точният размер гуми не рядко се оказва труден за “разгадаване”. Ако не сме просветени в темата за авто стоките и изобщо всичко онова, което е свързано с поддръжката на леката кола, със сигурност ще ни се наложи да потърсим експертното мнение на специалистите. Понякога дори и покупката на гуми бива осуетявана от нашето невежество, което се дължи на липсата на опит или незаинтересованост.

Ако например се чудите дали да си купите 16 цола гуми, или колела в друг размер, е добре първо да разберете как точно можете да определите техния диаметър. Много магазини предлагат онлайн калкулатори, които са доста ефективни в случаите, в които искате да откриете правилното решение, но съвсем не знаете как да подходите.

Как да изберем правилния размер гуми

Ширина, профил и диаметър – това са трите най-важни неща, които задължително трябва да вземете предвид, когато Ви очаква избор на точен размер на автогуми. Можете да се водите и по старите, които планирате да смените, на които са изписани техните стойности. Нека вземем за пример размер 205/45/R16 83V. Какво смятате, че означават тези символи? Ето ги и поясненията:

  • 205/45 – това е широчината на колелото в милиметри;
  • R – конструкцията на каркаса;
  • 16 – тази цифра показва диаметърът на джантата, измерена в цола;
  • 83 – товароносимостта;
  • V – скоростният индекс, с който автогумата позволява да бъде използвана.

Оказва се, че не е и чак толкова сложно да се сдобиете с идеалните за автомобила си зимни, летни, всесезонни или офроуд автомобилни гуми. Купете ги от Медина-Мед и бъдете винаги в безопасност на пътя. Имате на разположение за джип, резервни, за кал и за бус автогуми, които ще Ви осигурят желаното сцепление на пътя.

Какво е характерното за колелата 16-цола

Гумите 16 цола не бива да се комбинират с джанти, които не са в същия размер. Подобни разминавания биха могли да окажат негативно въздействие върху комфорта по време на возене, като могат да застрашат и самото шофиране. Колкото по-малки са отклоненията, толкова по-голяма е сигурността за водача на автомобила. Преждевременното износване също е възможно, затова когато купувате 16 цола колела, се уверете, че пасват конструктивните особености на автомобила. Добре е да се позовете и на препоръките на производителя, които ще ни насочат в правилната посока.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 18, 2020 10:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 140 399 преглеждания