„За истината“ организира шесто обучение за екипа си

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 22, 2019 10:34

„За истината“  организира шесто  обучение за екипа си

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #43/172, 22-28 ноември 2019 г.

Свързани публикации

Поредното, шесто по ред обучение за екипа на независимата платформа в подкрепа на независимата регионална и разследваща журналистика „За истината“ се състоя от 15 до 17 ноември в Арбанаси.
Лектори бяха разследващият журналист Генка Шикерова, Бояна Стоилова – специалист по дигитален маркетинг и издателите на сайта „Тоест“ Ан Фам и Йовко Ламбрев.
Темата, по която госпожа Шикерова говори пред участниците в обучението беше „Технология на журналистическото разследване“.
„Ефективно онлайн присъствие и социални мрежи“ беше темата на Бояна Стоилова. Тя е специалист с богат опит при разработката и прилагането на кампании в социалните мрежи и създаване на съдържание. Работила е за много български и международни компании, като част от екипите на дигитални и творчески агенции. В момента се фокусира върху подпомагане онлайн позиционирането на организации от нестопанския сектор и провеждане на обучения на същата тема.
За алтернативните начини за финансиране на медии и как работи в България моделът на краудфъндинг разказаха Ан Фам и Йовко Ламбрев.
Те са двама от основателите на сайта „Тоест“ – интернет медия, която се финансира основно чрез краудфъндинг.
В обучението участваха кореспонденти на „За истината“ от Благоевград, Смолян, Харманли, Стара Загора, Бургас , Шумен и Севлиево.
На семинара присъстваха и Дейвид Макдоналд, изпълнителен директор на базирания в Минеаполис, САЩ „Световния прес институт“ (World Press Institute) и Ленко Ленков, програмен директор „Гражданско общество и демократични институции“ във Фондация „Америка за България“.
Мисията на организацията е да насърчава най-добрите журналистически практики в световен мащаб. Всяка година тя събира професионални журналисти от цял ​​свят, за да ги запознае от близо как свободата на печата в Съединените щати поддържа прозрачността и отчетността на правителствените институции, бизнеса и неправителствените организации.

„Световният прес институт“ предоставя знания за новите бизнес модели, които тестват и прилагат американските медии, борейки се за оцеляване с все по-ограничени ресурси на фона на все по-голям външен натиск.

Проектът „За истината“ има за цел да подкрепи създаването на мрежа от разследващи журналисти в страната, които да публикува своите разследвания в независима онлайн платформа. Във фокуса на публикациите стоят проблемите на икономиката, политиката, здравеопазването, образованието, изкуствата и културата. Разследванията хвърлят светлина върху случаи на лошо управление, корупция и злоупотреба с власт в местните администрации в страната, които спъват частната инициатива в България.
„За истината“ реализира целите си с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 22, 2019 10:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 910 697 преглеждания