„За истината“ организира шесто обучение за екипа си

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 22, 2019 10:34

„За истината“  организира шесто  обучение за екипа си

Поредното, шесто по ред обучение за екипа на независимата платформа в подкрепа на независимата регионална и разследваща журналистика „За истината“ се състоя от 15 до 17 ноември в Арбанаси.
Лектори бяха разследващият журналист Генка Шикерова, Бояна Стоилова – специалист по дигитален маркетинг и издателите на сайта „Тоест“ Ан Фам и Йовко Ламбрев.
Темата, по която госпожа Шикерова говори пред участниците в обучението беше „Технология на журналистическото разследване“.
„Ефективно онлайн присъствие и социални мрежи“ беше темата на Бояна Стоилова. Тя е специалист с богат опит при разработката и прилагането на кампании в социалните мрежи и създаване на съдържание. Работила е за много български и международни компании, като част от екипите на дигитални и творчески агенции. В момента се фокусира върху подпомагане онлайн позиционирането на организации от нестопанския сектор и провеждане на обучения на същата тема.
За алтернативните начини за финансиране на медии и как работи в България моделът на краудфъндинг разказаха Ан Фам и Йовко Ламбрев.
Те са двама от основателите на сайта „Тоест“ – интернет медия, която се финансира основно чрез краудфъндинг.
В обучението участваха кореспонденти на „За истината“ от Благоевград, Смолян, Харманли, Стара Загора, Бургас , Шумен и Севлиево.
На семинара присъстваха и Дейвид Макдоналд, изпълнителен директор на базирания в Минеаполис, САЩ „Световния прес институт“ (World Press Institute) и Ленко Ленков, програмен директор „Гражданско общество и демократични институции“ във Фондация „Америка за България“.
Мисията на организацията е да насърчава най-добрите журналистически практики в световен мащаб. Всяка година тя събира професионални журналисти от цял ​​свят, за да ги запознае от близо как свободата на печата в Съединените щати поддържа прозрачността и отчетността на правителствените институции, бизнеса и неправителствените организации.

„Световният прес институт“ предоставя знания за новите бизнес модели, които тестват и прилагат американските медии, борейки се за оцеляване с все по-ограничени ресурси на фона на все по-голям външен натиск.

Проектът „За истината“ има за цел да подкрепи създаването на мрежа от разследващи журналисти в страната, които да публикува своите разследвания в независима онлайн платформа. Във фокуса на публикациите стоят проблемите на икономиката, политиката, здравеопазването, образованието, изкуствата и културата. Разследванията хвърлят светлина върху случаи на лошо управление, корупция и злоупотреба с власт в местните администрации в страната, които спъват частната инициатива в България.
„За истината“ реализира целите си с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 22, 2019 10:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.