За два дни на митницата задържаха 312 златни монети

Сакар нюз
От Сакар нюз май 16, 2018 19:26

За два дни на митницата задържаха 312 златни монети

Акценти

  • Контрабандните златни монети с образа на Ататюрк, всяка една от 7 грама

Свързани публикации

Златните турски лири са открили в лек автомобил Мерцедес, влизащ в страната от Турция, съобщават от пресцентъра на Агенция „Митници“. Това е станало на 11 май. В автомобила, пътували мъж, жена и техния син,  английски граждани, с турски произход, които заявили, че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране. Митничарите отделили колата за щателна митническа проверка, при която в чекмедже,  под една от предните седалки, са открити  монети от жълт метал.  Според направената от вещо лице експертиза монетите са от 22-каратово злато с общо тегло 2.184 кг на стойност 140 278 лева.

Контрабандните златни монети с образа на Ататюрк, всяка една от 7 грама, са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата.

Само ден преди това, митническите служители на са открили 1.714 кг златни монети и накити, при два случая. При единият в автомобил са намерени 40 златни монети, златни гривни и  колиета с тегло 370 грама. Те били сред личните вещи на водача на автомобила. При втория случай са открити 1.344 кг употребявани златни изделия с различна бижутерска проба, отново укрити в куфар с личен багаж на шофьора на лекия автомобил, който пътувал от Турция през България за Германия. Контрабандните златни изделия са задържани. Срещу нарушителите, немски граждани от турски произход, са съставени актове по Валутния закон, завършва съобщението.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз май 16, 2018 19:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 753 230 преглеждания