За Черния Великден в Симеоновград – панихида и нови пешеходни пътеки

Сакар нюз
От Сакар нюз април 24, 2015 11:49

За Черния Великден в Симеоновград – панихида и нови пешеходни пътеки

В Симеоновград вчера беше открита пешеходна пътека на улицата, където преди 4 години, на 23 април пиян шофьор уби на тротоара шестима младежи, тръгнали за църква в нощта на Великден. По този повод беше бе отслужена и панихида в памет на загиналите Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид и Трифон Трифонов. На нея присъстваха народни представители, кметът на Общината – Пейчо Стайков, граждани и близки на децата. Те поднесоха цветя и се поклониха пред мемориала, построен в тяхна памет.

Нели Петрова и Евгения Ангелова от ПП ГЕРБ също уважиха събитието, а родителите на жертвите им благодариха за ангажираността им към проблема и за съдействието за направата на двете пешеходни пътеки.

Четири години след трагедията пътят е изцяло ремонтиран, което пък крие други рискове, свързани с бързата каране по него. Затова живеещите на ул. „Съединение“ са доволни, че на нея има две пешеходни пътеки върху изкуствена неравност на пътя, за ограничаване на скоростта.

„Тук съм не като народен представител, а като майка, изживяла подобна трагедия. Тук съм за да подкрепя родителите на починалите деца”, каза Нели Петрова. Тя е от Варна и нейната дъщеря Лора загина на пешеходна пътека, след като бе блъсната от мотоциклет. С Евгения Ангелова разговаряха с почернените семейства на децата.

Нели Петрова коментира пред медиите, че се подготвят промени в законите, които касаят налагането на по-строги наказания и мерки към шофьорите, причинили смърт на пътя или създаващи предпоставки за това.

снимки: ГЕРБ

Сакар нюз
От Сакар нюз април 24, 2015 11:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.