За Ангелите, Архангелите и Астрологията – II част

Радка Димитрова
От Радка Димитрова март 22, 2017 13:45

За Ангелите, Архангелите и Астрологията – II част

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 12/43, 24-30 март 2017

Свързани публикации

Архангелско-Астрологичното съответствие спираме на ситуации, управлявани от енергията на Рака и под покровителството на Архангел Гавраил. Това са: лечение на проблеми с родителите, напътствия за отглеждането на децата, когато трябва да направите важно съобщение, ако искате по-щастлив семеен живот, проблеми с купуването или продаването на дом, когато се нуждаете да събудите вашето вътрешно дете и отново да се забавлявате.

Рак е знакът на
семейните ценности, домашния уют,

майчинството, както и Гавраил е най-семейно ориентирания архангел. Покровител е и на зачеването, бременността и отглеждането на децата. Както възрастта от раждането на детето до 7 години е под управлението на Луната, така може да помолите Архангел Гавраил ако имате малки деца да бди над тях. С негова помощ по-лесно ще се справите и с предизвикателствата, които идват с майчинството и бащинството. Ако усетите, че работохолизмът ви взема превес или се притеснявате прекалено много, то този Архангел ще ви помогне да се отпуснете и да се забавлявате. Покровител е и на хората с творчески таланти.

Енергията на Лъва си кореспондира с Архангел Разиел.

Под негова „опека“ са леченията на кармични връзки, разбирането на езотерична информация, тълкуването на сънищата, подобряването на психичните способности, при излязло извън контрол его, за да осъзнаете и излекувате фобии, за да откриете основата на хронични заболявания и повтарящи се модели. Тук няма нищо случайно, защото Архангел Разиел е магьосника и метафизика на Архангелите. Неговата аура е с цветовете на дъгата. Има поверие, че ако човек мине под дъгата всички негови желания се сбъдват. Съответно Лъвът е царят на животните, водачът с величествена осанка. Символ е и на щедрост, топлина и могъщество. Като зодиакален знак Лъвът не мисли за миналото, Светилото няма ретроградно движение-никога не се движи назад /заедно с Луната/. То грее тук и сега.И осветява както земята, така и във вашата астрологична карта всички области и сенки, създадени от Егото.
Дева и Архангел Метатрон са като Шерлок Холмс, великия детектив и неговия помощник-нереализирания доктор Уотсън. В случая Архангелско-Астрологичния тандем ще открие първопричината за болестта ви, ще ви излекува, ще пречисти вашата аура и чакри, ще ви насърчи да започнете здравословна програма в живота си, ще ви помогне да анализирате дадена ситуация или да правите нещо, което изисква внимание към детайла. Както и когато сте призовани да научите някого на нещо, когато се съмнявате в собственото си самочувствие или сте прекалено критични към себе си.
Архангел Метатрон е единият от двамата архангели, които като човешки същества е бил пророк/заедно с архангел Сандалфон/. Оттук той може да ви бъде надежден водач по духовната пътека.Но! Девите по принцип са известни с това, че

поставят разума
над чувствата.

Част обаче от духовния път е да служите и да вярвате на чувствата на другите. Архангел Метатрон ще приведе този дисбаланс в съвършени пропорции и ще възстанови баланса.

Архангел Йофиеле „архангелът на красотата“,

а зодия Везни знака на красотата. Макар мотото „Красотата ще спаси света“ да е доста оптимистичен, то без красотата и нейното откриване или сътворяване светът едва ли ще прогресира. Архангел Йофиел е подпомагащ въпроси, свързани с любовта, ситуации, в които балансът в работата или живота ви е нарушен, когато искате да задвижите потокът на изобилието или да подобрите увереността си във външния вид, когато искате да направите живота си по-красив, цветен, интересен, да сте по-дипломатични. Дорийн Върчу нарича архангел Йофиел „ангела на фен шуй/древното китайско изкуство за почистване и подреждане на дома, така че животворната енергия Ци да протича безпрепятствено и създаде хармония, просперитет и уют в дома/“. Ето защо при всички дейности свързани с декорация, подреждане, интериорни решения може да се допитате до него. Везните и тяхната управителка Венера обичат и всички красиви, стилни, прекрасни, финни и луксозни предмети, дрехи и украшения. Използвайте Архангела като ваш гид в пазаруването, откриването или закупуването им.
Архангел Йеремил е покровител на Скорпионските енергии. Това са състояния, в които изпитваме страх, в това число и страха от смъртта, когато се чудим дали вървим в житейския си път, когато тъмнината във всякакъв смисъл надделява над светлината в живота ни. Също при дългове в банката, които са прекалено големи, както и когато някой недоволства срещу нас, трудно ни е да простим на някой, след преминат тежък период, когато сме ревниви, искаме да разберем себе си по-добре или да повишим психическите си способности, когато трябва да пазим тайна.
Архангел Йеремил помага на душите, които са преминали в отвъдното да направят ретроспекция на живота си. Казвали сме обаче, че и в живота има много ситуации на символична смърт- на раздяла, на изоставяне на нещо, на освобождаване. И тези процеси са толкова дълбинни, както е да речем подземното царство спрямо земното. Ето защо в такива гранични, най-често трудни и катарзисни ситуации архангел Йеремил е наш помощник. Съществен момент тук е прошката. Трупането на недоволство от минали събития, хора и ситуации е силно токсично. Прошката освобождава.

Името на архангел Рагуел означава „приятел на Бога“.

Приятелската подкрепа на този архангел е в ситуации, управлявани от Стрелец. Те са: когато искате да избягате от всекидневието и да видите света, когато се колебаете дали да спрете да следвате мечтите си, когато приключението ви зове, ако сте обсебени от детайлите и искате да видите по-общата картина, когато искате да сте по-безгрижни, оптимистични, когато сте в конфликт с други хора или искате да укрепите връзката със самия себе си. Стрелците са великодушни, жизнерадостни и като възрастни приличат на децата по игривото си отношение към живота.

Архангел Рагуел ще ви извади от дребнавостта на детайла,

от стягащата гърлото енергия на конфликта и ще ви каже, че сте точно толкова прави когато казвате: „Животът е тъп, скучен, скапан“, както и „Животът е прекрасен, хубав и щастлив“, защото и в двата случая той-животът ви доказва, че сте прави, но печелите ако изберете втората позиция. И ще ви убеди, че е по-добре да се забавлявате и прекарвате добре времето си, без да мислите прекалено много за последствията.

Архангел Азраел е познат като „ангела на прехода и промяната“.

Свързва се с архетипа на Козирога. Уместно е да се уповавате на него когато загубите работата си, ако сте загубили любим човек или ваш близък страда, за да похвалите някого, когато трябва да отворите сърцето си за любовта, ако се откъсвате от истинските си чувства, ако се чувствате по-възрастни отколкото сте, за да сте спокойни и оценявате живота, когато искате да научите за живота след смъртта.

Козирог е един от най-издръжливите и силни знаци,

както и един от амбициозните, непреклонни и съпротивляващи се на промените.А Архангел Азраел е добронамерен и успокояващ. Той действа със сърцето. И това, което прави е в прекалено заземени, прагматични и ориентирани единствено към успеха и социалния престиж ситуации да внася мекота и добрина. Има ситуации когато:“Аз мога да се справя“ е по-добре да отстъпи на „Аз не искам, не желая да се справя“. И животът отново продължава.
продължава в
следващия брой

Радка Димитрова
От Радка Димитрова март 22, 2017 13:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама