За 90-годишнината на читалище наградиха самодейци и спонсори

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 1, 2018 08:20

За 90-годишнината на  читалище наградиха  самодейци и спонсори

За 90-годишния юбилей на читалище „Пробуда 1928” в село Устрем бяха наградени с грамоти, значки и медали самодейци, спонсори и читалищни дейци.
Домакините се бяха постарали да подготвят програма, която водещата – секретаря на читалището Дора Татарова, представи пред всички, които дойдоха да споделят радостта им от постигнатото.
В концертната програма се включиха женска фолклорна група (ЖФГ), с ръководител Пенка Загорчева и група за стари градски песни с ръководител Янка Куртева от читалището. В тържеството участваха още деца от ОУ „Иван Вазов” в селото, които рецитираха „Аз съм българче” и други стихове за, ЖФГ при читалище „Васил Левски” – с. Радовец, с ръководител Мара Мутафчиева, малката Веселина Тачева, която обра овациите на зрителите и мъжка фолклорна група (МФГ) при читалище „Изгрев” от с. Мезек, с ръководител Георги Илиев. Накрая сборна група от двата състава на читалище „Пробуда” изпя на сцената песен за България.
Слово произнесе Председателят на читалищното настоятелство Георги Хаджистанев. Прочетени бяха поздравителни адреси от министъра на културата Боил Банов, от кмета на общината Божин Божинов, от председателя на тополовградското читалище Трифон Ламбов.
Поздравления от сцената отправиха и председателя на ОбС Васил Сяров и кмета на селото Христо Илчев, както и представителите на читалищата от Радовец и с. Мезек.
Домакините получиха подаръци от кмета на общината и от тополовградското читалище – озвучителна уредба и принтер.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 1, 2018 08:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.