Юнашки сълзи в АГО отделенията на Харманли и Свиленград

Милена Митева
От Милена Митева януари 5, 2017 13:14

Юнашки сълзи в АГО отделенията на Харманли и Свиленград

Първите бебета, които се появиха в началото на 2017-та в Харманли и Свиленград са момчета.

В Града на Белоногата на третият ден от януари Божидар Иванов пое първите си глътки въздух в 5 часа сутринта, когато акушер – гинеколог д-р Чолев и сестра Митева спомогнаха за извършването на нормално раждане. Юнакът тежи 3.250 кг и е дълъг 51 см. Той е петото дете на Йорданка Костадинова от село Орешец. Жената най-после сбъднала мечтата си да държи син в ръцете си, споделят лекарите. Детето ще бъде отгледано в селото, където тридесет и три годишната родилка и съпругът й живеят.

Ден преди юнакът да бъде изписан, на 5 януари секретаря на общината  от името на кметът на Харманли Мария Киркова поднесе подаръци на бебето, с което изненада приятно й  майката.

В Свиленград първото бебе също е момче. Малкият Джаит се появи на бял свят на 2 януари в 20:05 часа. Той се роди доносен и тежи 3,050 кг с дължина 49 см. Майката е 20-годишната Мюзеин Юсеин от село Мустрак.

Последното родено бебе за отминалата 2016 година в Харманли също е момче – Цанко Димитров. То е родено на 28 декември в 20:12 часа и тежи 2,150 кг. Раждането на29-годишната  Себелджан Хаджитомова от Кърджали бе естествено. За осъществяването му допринесоха д-р Щилянов и сестра Бояджиева.

Подробности ще научите в печатното ни издание.

Милена Митева
От Милена Митева януари 5, 2017 13:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 919 293 преглеждания