Яж и отслабвай с храни с отрицателна калоричност

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 8, 2019 10:46

Яж и отслабвай с храни с отрицателна калоричност

Акценти

  • Подходящи за отслабване са и всички зеленчуци с високо съдържание на фибри

Свързани публикации

Диетичният режим е абсолютен хит и предполага не да гладувате, а да се насладите на храната. Представяме ви продуктите с т.нар. отрицателна калоричност.
Малко теория
При храносмилане тялото ви не само извлича от храната калории, но, естествено, може и да ги губи, при това много лесно. Продуктите с отрицателна калорийност изискват повече енергия за своята преработка, отколкото организмът може да извлече от тях. Много е важно да знаете, че „минус калорийните“ продукти не горят мазнините, а само помагат на тялото да изразходва допълнителна енергия, без да складира излишни калории.
Минус лидерите
Разбира се, на първо място е водата. Тя не съдържа калории и въпреки всички спорове дали помага за отслабването, или не, все пак способства да горим калории. Организмът ни е принуден да хаби енергия, за да стопли усвоената от нас вода до температурата на тялото ни.
Така че, за да увеличите изразходването на калории, пийте поне два литра вода на стайна температура.
Следващият лидер е зеленчук – целината (16 ккал). След това идват гъбите (38 ккал) – изключително подходящи при тази диета. Те са богати на протеини, които се нуждаят от много енергия, за да бъдат усвоени.
Подходящи за отслабване са и всички зеленчуци с високо съдържание на фибри. При тяхната консумация тялото ни се чисти от токсини и това ни помага да бъдем здрави и стройни.
На помощ идва цялата зеленчукова градина – зелена салата (15 ккал), репички (19 ккал), лук (40 ккал), цвекло (43 ккал), моркови (41 калории), краставици (16 kcal), домати (17 kcal), зеле (25 kcal).
Не забравяйте и плодовете
Консумирайте спокойно и в големи количества ананаси (49 ккал), дини (30 ккал), ябълки (52 ккал), сливи (46 ккал), ягоди (40 ккал), къпини (31 ккал), червени боровинки (27 ккал), както и без изключение всички видове цитруси.
Обърнете специално внимание на грейпфрутите (42 kcal), които са изключително богати на витамин С и фибри и са известни с това, че сериозно подобряват метаболизма.
Къде е тайната?
Тайната на умението да се храните обилно, а същевременно да отслабвате, е в това да не се опитвате да компенсирате калориите, които губите.
Ако залеете салатата си с дресинг от лимонов сок и зехтин, определено ще постъпите по-добре, отколкото ако използвате сметана и майонеза. Естествено, ще бъде неразумно, ако „гарнирате“ салатата си с мазна пържола. Ефектът при всички положения ще бъде пагубен за тялото ви.
Правилният подход
Когато изготвяте менюто си с минус калорийни продукти, избирайте ястия, в които не се налага да използвате продължителна термична обработка на продуктите. При нея калориите много често стават повече, а полезните вещества изчезват безвъзвратно. Това ще ви помогне да изградите навици да се храните рационално и да замените вредните храни с полезни. А само след месец ще забележите ефекта не само върху фигурата си, но и върху здравето си.
Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 8, 2019 10:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.