Ясен от Свиленград спечели награда за най-добър програмист

Даниел Делчев
От Даниел Делчев септември 12, 2014 16:21

Ясен от Свиленград спечели награда за най-добър програмист

Акценти

  • Състезанието се състоя от 29 август до 5 септември в Девин
  • В момента Ясен учи в Правец

Свързани публикации

Свиленградски ученик спечели награда за най-добър програмист на суперлятна академия.
Ясен Георгиев, който е за 9 клас, грабна първото място след 4 състезателни дни. Като завърши пред останалите участници с аванс от 24 часа.

Надпреварата се състоя от 29 август до 5 септември в Девин. Задачата поставена на Ясен и отборът му бе да направят възможно най бързо и качествено уеб портал или магазин за групово пазаруване. Идеята е да се направи цялостен дизайн и платформа от отбора, който е съставен от програмист, дизайнер, фотографи и видеооператори.

Младият компютърен гении е много добре познат на свиленградчани като бивш ученик на ОУ „Иван Вазов“, който през годините е завоювал куп награди от различни IT надпревари и олимпиади.

В момента Ясен продължава образованието си в Професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец, със специалност системно програмиране.
Деветокласникът разкри специално пред нашата камера бъдещия си проект, който е изцяло негов с много добър замисъл. След като проектът се реализира, ще можем по електронен път, или по точно от телефона си, да пазаруваме билети за абсолютно всичко по възможно най-лесния начин, увери ни Ясен.

Снимка: Александър Костов

Даниел Делчев
От Даниел Делчев септември 12, 2014 16:21
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Александър Костов септември 12, 23:15

    Честито на Ясен! Много готин човек и напълно заслужил наградата. Само защо абсолютно никъде не видях авторски права за снимките ми?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар