Ясен от Свиленград спечели награда за най-добър програмист

Даниел Делчев
От Даниел Делчев септември 12, 2014 16:21

Ясен от Свиленград спечели награда за най-добър програмист

Акценти

  • Състезанието се състоя от 29 август до 5 септември в Девин
  • В момента Ясен учи в Правец

Свързани публикации

Свиленградски ученик спечели награда за най-добър програмист на суперлятна академия.
Ясен Георгиев, който е за 9 клас, грабна първото място след 4 състезателни дни. Като завърши пред останалите участници с аванс от 24 часа.

Надпреварата се състоя от 29 август до 5 септември в Девин. Задачата поставена на Ясен и отборът му бе да направят възможно най бързо и качествено уеб портал или магазин за групово пазаруване. Идеята е да се направи цялостен дизайн и платформа от отбора, който е съставен от програмист, дизайнер, фотографи и видеооператори.

Младият компютърен гении е много добре познат на свиленградчани като бивш ученик на ОУ „Иван Вазов“, който през годините е завоювал куп награди от различни IT надпревари и олимпиади.

В момента Ясен продължава образованието си в Професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец, със специалност системно програмиране.
Деветокласникът разкри специално пред нашата камера бъдещия си проект, който е изцяло негов с много добър замисъл. След като проектът се реализира, ще можем по електронен път, или по точно от телефона си, да пазаруваме билети за абсолютно всичко по възможно най-лесния начин, увери ни Ясен.

Снимка: Александър Костов

Даниел Делчев
От Даниел Делчев септември 12, 2014 16:21
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Александър Костов септември 12, 23:15

    Честито на Ясен! Много готин човек и напълно заслужил наградата. Само защо абсолютно никъде не видях авторски права за снимките ми?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.