Януш Беломорски е “Цар на виното” в Любимец за 2019-та

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 16, 2019 15:09

Януш Беломорски е  “Цар на виното” в Любимец за 2019-та

С традиционно зарязване на лозови масиви, всеобщо веселие, божествено вино и сочна скара премина презникът Трифон Зарезан в Любимец.
Той започна с ритуално зарязване в лозовите масиви на Вила „Любимец“, в близост до града. Преди ритуала отец Трифон Караджонов отслужи празничен водосвет за здраве и берекет и благослови всички, които имат отношение към празника.
За да спазят традицията, на масива присъстваха Мария Станкова, председател на ОбС, заместник-кметовете Илия Илиев и Тодор Милев, Руси Полихронов – президент на Ротари клуб „Любимец“, Благой Жечев – собственик на лозовите масиви.
Празникът продължи с много песни, танци и весело настроение в центъра на Любимец, където ангелогласните народни изпълнители – сестри Диневи и „Стоки бенд“, изпълняваха български народни песни, а тан- цьорите от ТС «Сакарци» внесоха допълнително настроение с кръшни танци и хора. На центъра се събраха млади и стари, които с нетърпение очакваха резултатите от конкурса за „Най-добро домашно младо вино“.
Надпреварата между майсторите – винари стартира на 10 февруари и в рамките на три дни се събираха проби. В нея се включиха 38 производители на червено вино, 6 – на бяло и 4 – на розе.
Според дегустационната комисия първо място и титлата „Цар на виното“ заслужи Януш Беломорски от Любимец.
Той получи освен титлата и корона „Цар на Виното“, също така бе награден с петдесетлитрово дъбово буре.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 16, 2019 15:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.