ВУЗ-ове отправиха предложения за кандидат-студенти

Милена Митева
От Милена Митева февруари 11, 2019 15:02

ВУЗ-ове отправиха предложения за кандидат-студенти

Представители на няколко ВУЗ-а от страната поканиха ученици от Харманли да станат техни студенти.
Това стана на среща в началото на седмицата, състояла се в Културния център. За събитието се стекоха над 50 заинтересовани ученици от СУ “Неофит Рилски“. Те се запознаха с условията за кандидатстване и предлаганите специалности на Нов български университет – София, Аграрен университет – Пловдив, и Университет за национално и световно стопанство – филиал Хасково, София.
Присъстващите изгледаха презентации на учебните заведения и аплодираха предложенията, които им бяха отправени. В края на събитието гостите получиха подаръци от Община Харманли.
Срещата с представители на ВУЗ-ове се организира за четвърта поредна година. През 2018-та интересът бе изключително слаб от страна на кандидат-студентите.
Според предварителна анкета, направена от екипа на Културен център, зрелостниците са заявили най-голямо желание да се срещнат с представители на Софийския и Пловдивския университет, за да разберат подробности за предлаганите специалности и условията на прием.
На трето и четвърто място учениците са предпочели да получат повече информация от Аграрен университет и УНСС.
Нов български университет, Югозападен университет – Благоевград, Великотърновски университет, Университет “Проф. д-р Асен Златаров – Бургас, Тракийски университет – Стара Загора, се нареждат на последните места сред предпочитанията тази година.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 11, 2019 15:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 918 721 преглеждания