Второ издание на „Воден пее и танцува” събра изпълнители от България и Турция

Лора Величкова
От Лора Величкова септември 7, 2015 11:24

Второ издание на „Воден пее и танцува” събра изпълнители от България  и Турция

Акценти

  • Кметският наместник на Воден - Елена Анева, под чието ръководство бе направена безупречна организация, се обърна към гостите с „Добре дошли”
  • Журито с председател Веселин Тодоров диригент и ръководител на певчески групи от град Бургас

Свързани публикации

Второ издание на събора на народното творчество „Воден пее и танцува” събра изпълнители от различни краища на България и съседна Турция. Той се проведе на 4 септември парка на село Воден, Боляровско.

Той бе открит от гласовитите домакини от фолклорната група „Воденски славеи” към НЧ „Ана Маймункова – 1894” – с. Воден. Те изпълниха химна на събора „Воден пее и танцува” по текст на Лазар Павлов.

Кметският наместник на село Воден Елена Анева, под чието ръководство бе направена тази безупречна организация, се обърна с поздрав за „Добре дошли” към гостите. Изказа благодарности на всички, уважили празника и пожела успех на участниците.

Народният представител Кирчо Карагьозов също поздрави гостите и организаторите, споделяйки с всички тях вълнението си да присъства на толкова чудесен празник, наситен с колорит от богатството на българския фолклор. Пожела успех на всички участници.

Специален поздрав от гостите от Република Турция бяха и танците на състава от Одрин, представящи техните традиции и обичаи.

Никак не бе лесна задачата журито с председател Веселин Тодоров диригент и ръководител на певчески групи от град Бургас, диригент и ръководител на група от Елхово – Нико Попов, Валентина Тодорова, народна певица от град Бургас, София Минева, началник на отдел „Хуманитарни дейности и европейски проекти” – община Болярово и Румен Тодоров, хореограф от град Ямбол).

Началото на този събор бе поставено през 2013 година с идеята да се надпяват, надиграват и надсвирват изпълнители от цялата страна. Провеждането му бе решено да е на всяка нечетна година. И това второ издание надмина всякакви очаквания – над шестдесет участници – индивидуални, певчески и танцови групи, зори и такива, представящи народни обичаи.

За първи път съборът се проведе в обновения, сенчест и живописен парк на

Гости на събора бе народен представител от „БСП – лява България”, Кирчо Карагьозов, Христо Христов, кмет на община Болярово, Абдуллах Шахин, каймакан на община Кофчаз, Мехмед Балджа, кмет турската община Кофчаз.

Лора Величкова
От Лора Величкова септември 7, 2015 11:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.