Всички гласуваха за бюджета на Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 8, 2017 08:16

Всички гласуваха за бюджета  на Тополовград

Бюджетът на Тополовград за 2017 година се прие от всички общински съветници. Заседанието на местния парламент се състоя в последния ден на януари и по тази точка нямаше никакви разисквания.
В друга докладна бе гласуван и Отчет за 2016 г. за изпълнение на Програмата за управление на общината за 2015-2019 година.
На същата сесия се прие изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Тополовград.
В друга точка кметът обяви състоянието на общинския дълг за 2016 г. на община Тополовград и намерения за поемане на нов през 2017 година. Той е 130 000 лева и е към фонд ФЛАГ.
През 2017 общината има намерение да вземе още 500 000 лева, пак от този фонд, за финансиране на общински проекти. Те ще се възстановяват с траншовете от ЕС.
Имаше дебати по точката, с която се даваше разрешение за продажба на имоти – частна общинска собственост край Сенапово. От общината искат да ги продадат, защото са засадени с пауловния, която е бързорастящ вид, който изтощава почвата. Опасяват, че че след 30 когато изтече срока на договора, тя няма да бъде плодородна.
Тук бе Данаил Данаилов от фирма „Биофорест“, която е арендовала около 400 декара земя край село Синапово. Той изрази притеснения, че когато се обяви търг за продажба на земята, може да не могат да си я купят и така инвестицията им да пропадне.
Решението бе прието, като от ГЕРБ и БСП гласуваха против.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 8, 2017 08:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама