Времето в Рила изправи планинари пред предизвикателства

Милена Митева
От Милена Митева юни 26, 2020 11:12

Времето в Рила изправи планинари пред предизвикателства

Акценти

  • Регионален вестник, # 25/909 година XVII, 26 юни - 2 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Планинари от Харманли не се огънаха от предизвикателствата на природата и достигнаха до Рилските езера. Групата от 25 човека се справи успешно с трудностите по време на 23-километровия преход и посети едно от най-красивите места в Рила на 21 юни.
Тръгвайки от хижа „Вада“ към хижа „Рилски езера“, пътешествениците, жадни за покоряване на планината, бяха окъпани от дъжд и сняг. Градушката също не ги подмина. Стигайки до Долното езеро, Рибното и Трилистника, приключенците, сред които имаше начинаещи, дори деца, се справиха с характерните за тази планина метеорологични условия.
„Идеята за тези туристически прояви не дойде случайно. Тя обединява хората с любов към природата, а те са много. Заедно сме много по-мотивирани и емоционални. Не може човек да изживява всички радости сам. Когато са споделени емоциите, наистина е стойностно изживяването сред красотата на заобикалящия ни свят. Имам опит в обществената дейност и спорта, най-вече. Това ми помогна да обединя любителите на туризма в Харманли и поехме по планини и гори. А красотите в нашата страна са много. Заедно избираме маршрути и се самоорганизираме. Понякога преходите са по-тежки, но всички участници са доволни и заредени!“, споделя Господин Бабамов, който е водач на групата.
В момента той организира ентусиасти за следващия преход, който ще бъде до Дяволския мост и Малкия адски кръг в Рая на Родопите.
„Нашето послание към всички е: „Природата е дар и ние трябва да живеем в хармония и любов с нея. Без нея ние сме загубили себе си!“, допълва Бабамов.
Информация за любителите за бъдещите прояви може да се намери на Фейсбук страницата „Планинари Харманли“.

Милена Митева
От Милена Митева юни 26, 2020 11:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 268 459 преглеждания